Sarıyer İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay Şube Başkanlığı ile birlikte Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ortaklaşa  gerçekleştirdiği ‘Organ ve Kan Bağışı Kampanyası’nda çok sayıda vatandaş bağışta bulundu.

Bağış etkinliğine katılan Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ile AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar, kan ve organ bağışının toplum sağlığı açısından çok büyük önem taşıdığını belirterek, herkesin gönüllü olarak bağışta bulunması gerektiğini söylediler.

Sarıyer İlçe Sağlık Müdürü Dr. Asuman Kerem Şıralı ise Kaymakam Bilgin ve protokol üyelerine bilgi verirken, 2016 yılında 1001 kişinin organ bağışında bulunduğunu, bunun da İstanbul’un ilçeleri arasında en yüksek seviyede bir bağış olduğunu belirtti.

KAYMAKAM BİLGİN: SARIYER KAN VE ORGAN BAĞIŞINDA İYİ ÖRNEK

Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Organ ve Kan Bağış Kampanyası için okul bahçesinde çadırlar kuruldu. Sağlık ordusuna ebe, hemşire ve laboratuvar teknisyeni yetiştiren okuldaki bağış kampanyasının açılışına katılan Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, organ ve kan bağışının önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Bilgin,  İlçe Sağlık Müdürü Dr. Asuman Kerem Şıralı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, Kızılay Şube Başkanı Osman Güloğlu ve Okul Müdürü Faruk Genç’e kampanyanın organizasyonunda gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür etti. Bilgin, “Bugün Sarıyer ilçemiz için anlamlı bir kampanyanın açılışını yapıyoruz. Sarıyer birçok konuda İstanbul’da örnek teşkil eden bir ilçe. Organ ve kan bağışı kampanyasında da örnek olmuştur. İnsan yaşamı için en önemli iki unsur kan ve organdır. Türk Kızılayı ise kan konusunda ülkemizdeki en önemli kurumdur. Geçen hafta Türk Kızılayı Genel Başkanımız’ın bir çağrısı olmuştu. Sarıyer olarak bu çağrıya destek veriyoruz. Yine organ eksikliği ülkemizde önemli boyutlarda. Bugünkü programın amacı organ ve kan bağışı için duyarlılığı ve farkındalığı artırmaya katkıda bulunmak. Emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum. Kampanyamız okullarımızda ve camilerimizde devam edecek” diye konuştu.

ÇOK SAYIDA VATANDAŞ BAĞIŞ YAPTI

 Bir gün süren kampanya sırasında okulun öğrencileri de görev alıp, bağış için gelen vatandaşların kayıtlarını tuttu. İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli doktor ve hemşireler de kan ve organ başığı konusunda görev üstlendiler. Etkinliğe katılıp, bağış yapan vatandaşlara teşekkür eden AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar da, bu tür kampanyaların daha geniş kapsamlı olarak desteklenmesi gerektiğini belirterek, “Bir ünite kan, bağışlanan bir organ bir başka hayatı kurtarmaktır. Bu nedenle bana ne demeden, sorumlu vatandaş bilinciyle hareket edip, hem  yaşarken kan bağışında bulunmalıyız hem de öldükten sonra hiç bir işe yaramayacak olan orgtanlarımızı bağışlamalıyız. Bu konuda dinen de hiç bir sakınca yoktur. Din adamlarımızın bu yönde fetvaları olup, organ bağışını teşvik edici hutbeler camilerimizde okunmaktadır” dedi.

 SARIYER’DE 1001 KİŞİDEN ORGAN BAĞIŞI 

Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin ve protokol üyeleri daha sonra kan ve organ bağış stantlarını gezip, yapılan uygulamalarla ilgili bilgi aldı. Kan bağışında bulunan vatandaşlara da teşekkür eden Bilgin’e kampanyayla ilgili bilgi veren İlçe Sağlık Müdürü Dr. Asuman Kerem Şıralı, 2016 yılında Sarıyer’de 1001 kişinin organ bağışında bulunduğu söyledi. Şıralı, bu rakamın Sarıyer’, İstanbul’da bir yılda en çok organ bağışı yapılan ilçe konumuna getirdiğini ifade etti.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam



Editör: Haber Merkezi