Meme sarkma problemini ortadan kaldıran meme dikleştirme ameliyatı ile daha dik ve simetrik göğüslere kavuşmak artık hayal değil.

NEDEN MEME DİKLEŞTİRME AMELİYATI?

Göğüslerin dik ve hacimli bir yapıda olması neredeyse her kadın için önemlidir. Güzel göğüslere sahip olmak kadınların kendini hem fiziksel hem de psikolojik olarak daha iyi hissetmesine yol açmaktadır. Ancak ne yazık ki; er ya da geç birçok kadın meme sarkma problemi ile karşı karşıya kalmaktadır. Çünkü meme sarkmasını önlemek istesek de yaşın ilerlemesi, yer çekimi etkisi gibi değiştirilemeyecek faktörler vardır. Örneğin; doğru beden zannederek aldığınız ama yanlış tercih olan sütyen seçimi bile göğüs sarkma sorununa yol açabilmektedir. Bu nedenle meme sarkması kadınlarda sıklıkla görülen bir deformasyon sorunu olarak karşımıza çıkar.

Meme sarkma problemi kimi zaman kıyafetlerle kamufle edilebilse de psikolojik olarak kadınları etkileyebilen ve yarattığı özgüven sorunu ile kişiyi neredeyse sosyal yaşamdan uzaklaştıran bir duruma dönüşebilmektedir. Bu durum özellikle memelerini beğenmeyen kadınların özel yaşamlarında da utanma duygusu ile sorun oluşturabilmektedir. Sarkık göğüsler nedeni ile kadınlar her kıyafeti rahatça giyemedikleri için de sıkıntı yaşayabilmektedir.

BENDE MEME SARKMA SORUNU VAR MI?

Uzman bir estetik cerrah tarafından yapılan bir muayene ile göğüs sarkma problemi ve derecesi kısa bir süre içinde belirlenebilir. Peki, kadınlar meme sarkma sorunu olup olmadığını nasıl tespit edebilir? Bunun için ilk adım olarak çıplak bir şekilde ayna karşısına geçip meme başının durumunu kontrol etmelisiniz. Dik durduğunuzda meme başının karşıya değil de aşağı doğru bakması göğüs sarkma sorununu işaret eder. Göğüs bölgesinde yer alan köprücük kemiği ile meme başı arasındaki ölçünün 20-22 cm’den fazla olması da meme sarkma problemini ifade edebilir. Tabi bu kişinin uzun ya da kısa boylu olmasına göre de değişebilir. Yan durduğunuzda meme ucunuz meme altı kıvrımı ile aynı seviyede ya da altındaysa meme sarkması sorununuz kuvvetle vardır. Meme sarkma sorunu ve derecesi net olarak uzman bir hekim muayenesi ile belirlenebilir. Meme sarkma sorunu derecesine göre hafif, orta, ağır ve yalancı pitoz olarak 4 grupta sınıflandırılabilir. Derecesi ne olursa olsun tüm meme sarkma sorunları meme dikleştirme ameliyatı ile giderilebilir.

AMELİYATSIZ MEME DİKLEŞTİRME MÜMKÜN MÜ?

Memelere destek veren bağ dokularının gevşemesi sonucunda oluşan meme sarkma sorununu çözmek için ameliyatsız bir yöntem yoktur. Yoğun derecede sarkan memelerin dik ve simetrik bir görünüme kavuşması için uygulanan tedavi, meme dikleştirme ameliyatıdır.

Eğer kişinin meme yapısı normal büyüklükte ise ve bu şekilde sarkmışsa “mastopeksi” denilen meme dikleştirme cerrahisi uygulanır. Ancak kimi zaman başarılı sonuçlar almak için meme dikleştirme ameliyatının meme büyütme ya da meme küçültme ameliyatları ile kombine edilmesi gerekebilir. Kişinin büyük ve sarkmış memeleri varsa meme küçültme; hacimsiz, küçük ve sarkmış memeleri varsa meme büyütme ameliyatı tavsiye edilir. Burada tamamen kişiye göre bir planlama çizilir. Ayrıntılı bilgi almak için meme dikleştirme sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

MEME DİKLEŞTİRME AMELİYATI NASIL YAPILIYOR?

Meme dikleştirme ya da diğer adıyla meme toparlama ameliyatı genel anestezi altında 1-3 saat içinde gerçekleşen bir göğüs estetiğidir. Meme dikleştirme ameliyatında uygulanan özel teknikler ile cilt fazlalığı alınır, meme yapısı toparlanır. Böylelikle dik meme yapısına sahip olabilmek mümkün olur. Ameliyat öncesinde gerekli tüm tahlil ve tetkikler yapılır. Eğer sigara içiliyorsa bırakılması istenir. Göğüs dikleştirme ameliyatı sonrası takip için bir gece hastanede yatış gerekir. Ertesi gün yapılan kontrollerin ardından kişi taburcu edilir. İlk günler cerrahi nedeni ile biraz ağrı hissedilebilir. Birkaç gün içinde bu ağrıların etkisi azalacaktır.

Meme dikleştirme ameliyatı hakkında merak edilen en önemli konulardan biri, göğüs estetiği sonrası kesilere bağlı olarak iz oluşup oluşmayacağıdır. Meme dikleştirme estetiğinde kişinin meme sarkma derecesine, meme başı pozisyonuna, cilt tipi ve kalitesine göre farklı teknikler uygulanır. Tüm bu kriterlere bağlı olarak tercih edilen “Ters T Skar” ve “Vertikal Skar”gibi teknikleri ile meme dikleştirme operasyonu gerçekleştirilir.

Meme dikleştirme estetiği sonrası 7 gün ev istirahati önerilir. Bu süre zarfında ağır kaldırmamak ve kolları yukarı doğru çok hareket ettirmemek gerekir. Ameliyattan 2 gün sonra duş alınabilir. Fiziksel bir güç gerektirmeyen masa başı bir işte çalışılıyorsa 3. ya da 4. gün sonunda işe dönülebilir. Göğüs dikleştirme cerrahisinden sonra en az 4 hafta spor yapılmamalıdır. Sadece hafif tempo yürüyüş yapılabilir. 4 hafta sonra doktor onayı ile spora başlanabilir. Meme dikleştirme ameliyatı sonrası belirtilen tip ve süre boyunca sporcu sütyeni kullanımına da dikkat edilmelidir.

Editör: Haber Merkezi