SÜTAŞ Süt Ürünleri A.Ş, üretim tarihi 2 Haziran 2015 olan ürünlerini 1 Haziran 2015’ten itibaren raflara yerleştirerek geleceğinin ayranını üretti.

İşte SÜTAŞ’ın ürettiği geleceğin ayranı:

 

SÜTAŞ: ÜRÜNLERİ GERİ TOPLATIYORUZ

SÜTAŞ Süt Ürünleri A.Ş. adına Kurumsal İletişim Koordinatörü Tülay Dalkılıç tarafından gazetemize yapılan açıklamada, bu hatayla ilk defa karşılaşıldığı ve tarihi yanlış yazılmış ürünlerin geri toplanacağı ifade edildi.

Haberimiz üzerine harekete geçtiklerini ve tüm araştırmaları tamamladıklarını söyleyen Dalkılıç, “Bahsedilerin ürünler 31 Mayıs gece 02.00 vardiyasında üretildi. Ayda 47 milyon ürün üretiyoruz, bunların yalnızca 5 bin tanesi bu şekilde. Makinelerin kodlama hatası yapması sonucu böyle bir yanlışlık söz konusu oldu. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadık. Tekrarlanmamasına yönelik gerekli önlemleri almış bulunuyoruz. Üretim tarihi hatalı yazılan 5 bin üründen piyasaya sürülmüş 2-3 bin civarında ürünü de geri topluyoruz” dedi.

“ÜRETİM TARİHİNİ SÜTAŞ’TAN BAŞKA YAZAN YOK”

Üretim tarihi ileride olan ürünlerin tüketiciye bir zararı olmamasına rağmen toplatma kararı aldıklarını belirten Dalkılıç, “Şu anda UHT ürünlerin üzerinde üretim tarihini SÜTAŞ’tan başka yazan bir firma yok. SÜTAŞ olarak şeffaflığı önemsiyoruz, ürünlerimizin arkasındayız” dedi. 

Özgür Deniz KAYA-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi