İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) sosyal medya hesaplarında bir dizi Kanal İstanbul videosu yayımladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Kanal İstanbul'a kimin ihtiyacı var? Bir avuç insanın rantı için bu ülkenin 136 milyon m² tarım ve orman alanı ile en kıymetli su havzaları yok edilecek. ''Ya Kanal Ya İstanbul” ifadeleriyle paylaşılan videoda Kanal İstanbul’un vereceği zarar anlatıldı.

Videolarda, “Kanal İstanbul, kanal güzergahından araziler, arsalar kapatmış olanlar, rant ve spekülasyon işlerini iyi bilenler için harika bir proje. Onlar bu işten çok memnun kalacak ama onların memnuniyetinin bedelini biz ödeyeceğiz” denildi.

İBB’nin videolarında Kanal İstanbul’un vereceği zararlar ise şöyle anlatıldı:

* Bu cennet vatanın 134 milyon metrekarelik tarım ve orman alanı yok olacak.

* İstanbul’un doğal yaşamla son bağlarını da koparılacak.

* İstanbul’un havası, suyu, gıdası daha da kirlenecek.

* Şehir su kaynaklarının yüzde 29'unu kaybedecek, Sazlıdere Barajı yok olacak, Terkos Gölü'ne tuzlu su karışma riski açığa çıkacak, yeraltı su kaynakları yok olacak.

* 13 bin 400 hektar orman arazisi yok olacak.

* 287 hektar muhafaza orman kaybedilecek.

* 394 bin ağaç kesilecek.

* 1 milyon 200 bin kişinin 1 yıllık oksijeni kaybolacak.

* Marmara Denizi’nin doğal yapısı geri dönülemez bir biçimde bozulacak. Onun için diyoruz, başka seçenek yok: Ya Kanal ya İstanbul.

Göksu : “İstanbul'da bir tane riskli konut yeniledi mi?”

AK Partili Tevfik Göksu, sık sık Kanal İstanbul hakkında eleştirilerde bulunan ve İstanbul'a ihanet olduğunu savunan İBB Başkanı İmamoğlu'nun gündeminin 17 Ağustos'un yıl dönümünde Kanal İstanbul projesi olmasını attığı bir tweetle eleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gündeminin 17 Ağustos'un yıl dönümünde Kanal İstanbul Projesi olmasını eleştirdi. Göksu;  "İBB Başkanı'nın gündemi deprem olması gerekirken, bu konudaki başarısızlığını örtmek için kendisine başka polemik konuları seçiyor. Bir yıl önce her yıl 20 bin konut yenileyeceğinin sözünü veren İBB Başkanı, İstanbul'da bir tane riskli konut yeniledi mi? Cevap: Hayır" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi