HALİL GÖK: ORTAK PAYDAMIZ CUMHURİYET HALK PARTİSİDİR
CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Türkiye’nin bütün noktalarında tüm örgütler, genel merkezimiz, Genel Başkanımız ve partililerimiz olağanüstü çalışmalar yürütmüştür. 7 Haziran’da malum zihniyeti hep beraber yollayalım da, nasıl giderlerse gitsinler diyerek bunu sloganlaştırdık ve gitsinler dedik. Koalisyon hükümeti kurulduğunda önümüzdeki süreçte ne olacak, bunu hep birlikte göreceğiz. Ben ülkemiz için en hayırlısını diliyor ve temenni ediyorum. Seçim sürecini değerlendirdiğimiz zaman Çatalca 13 ilçe içinde oylarını 2011 genel seçimlerine göre artırmıştır. Bu oyları artırmamızda emeği geçen ilçede, örgütte, sokakta bizimle el ele kol kola birlikte çalışan herkese teşekkür ederim. Ben ilçe başkanı olduğum ilk günden bu yana hep şu pencereden baktım ortak paydamız ‘Cumhuriyet Halk Partisidir’. Bu yüzden kişilerin bence hiçbir önemi yoktur. Kişi kim olursa olsun önemli olan Cumhuriyet Halk Partisidir. Aynı çatı altında birleşebilmektir. Bu bugünde böyledir yarında böyle olacaktır. Parti olarak başarılı olduk ve bundan sonra bize iktidar yolu gözükmüştür.”.




“HEPİMİZ ZAFİYETE DÜŞTÜK”
Genel seçim sonucunu değerlendiren Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara "Çatalca’mız seçmen sayısı ve nüfus olarak İstanbul’un ilçeleri Adalar ve Şile’den sonra gelen üçüncü küçük ilçesidir. Ama yüzde 20,9 yüzölçümü ve 39 mahallesi ile İstanbul’un en büyük topraklarına sahiptir. İlginç olan bu seçimde 3416 tane geçersiz oyumuz oldu. Burada ben de dahil olmak üzere, sandıkta görev yapan, partimiz adına resmi görevlilere bir şey demiyorum ama bütün arkadaşlar zafiyete düştük. Birinci saptamamız budur. Yüzde 7.52 iptaldir. Ortalama yüzde 3- 3.5 olan iptal oranı yüzde 7.52 ye çıkmıştır. Çok olandan çok gider diye bir laf vardır. En yüksek oyu siz alıyorsanız, bu iptaller içinde de kayba en çok uğrayan siz olacaksınız. Bizim partimiz de kayba uğramıştır. Bunu hiç birimiz göremedik. Her türlü olasılığa hazırlıklı olup buna göre çalışmalıydık. Her detayı hesap edip çalıştık ama seçim pusulalarında parti adı ve amblemiyle, bağımsız adayların alt alta getirilebileceğine ihtimal vermedik. Seçmenimizin de birden çok partinin bulunduğu haneye tercih mührünü kullandığında geçerli olduğunu düşündükleri için bağımsız adaylarına da aynı karelerin altında yer aldığından dolayı tercih yapılmıştır. Bu gaflete hep birlikte düşmüş olduk. Bunu fark ettiğimizde oyların birçoğu kullanılmıştı. Diğer yandan da partililerimiz diğer bütün görevlerini yerine getirdiler. Sandıklarımıza sahip çıkmışlardır. İlçemizde oylarımız artmış olup partimiz birinci çıkmıştır. 3. Bölgedeki 13 ilçenin içinde çok az da olsa diğer ilçeler oy kaybederken Çatalca’mız oylarını artıran tek ilçe olmuştur. Partisine sahip çıkmış aday adaylarına, milletvekillerimize, partililerimize ve halkımıza çok teşekkür ediyorum. Böyle ilçede belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum” dedi.



“ AL SANA MİLLİ İRADE
Geride bıraktığımız genel seçimlerin değerlendirildiği toplantıda konuşan Milletvekili Eren Erdem, “ kapı kapı dolaşarak Türkiye demokrasisi için seferber olan kadın kollarına çok teşekkür ediyorum. Erdoğan’ı başkanlık sistemi hayalinden eden bu kadınlardır. Muammer Güler’in, Egemen Bağış’ın kalbine yüce divan korkusunu sokan yine bu kadınlardır. İç güvenlik paketini alabora eden yine bu kadınlarımızdır o yüzden kadın kollarımıza ne söylesek azdır. Türkiye’nin kaderini değiştiren kadınlarımız iyi ki varsınız” dedi ve şöyle devam etti:
“Çok kavgasını verdiğimiz iç güvenlik yasası başta olmak üzere bütün bu faşizan uygulamaları tersine çevireceğiz. Sürekli milletin iradesinden bahseden bir cumhurbaşkanımız var. Diyorum ki cumhurbaşkanına “ Al sana milli irade”. Şimdi yüce divanın kapısını gözleyin bakalım neler yapacağız.”



“HDP’YE EMANET OYLAR VERİLMİŞTİR”
“Bu seçimlerin temel gündem maddesi başkanlık sistemi olmuştur. Erdoğan seçim meydanlarında Kur-an Kerimi eline alarak kürsüye çıktı. Toplum bundan rahatsız oldu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçmeni başkanlık sistemi kaygısıyla HDP’ ye emanet oylar vererek barajı geçmelerini sağlamıştır ve bunun üzerinden çok stratejik bir seçim sonucunun ortaya çıkmasını sağlayarak 12 yıllık AK Parti faşizmine son vermiştir. Bu dönemde iyice köpürmeye başlayan ve diyanet işleri başkanlığı üzerinden hilafet çağrısı yapan bu zihniyetin duvara çarpması adına toplum bir tasavvur geliştirmiş ve ortaya koymuştur” dedi.



TÜRKİYE’NİN GÖNLÜNÜ ALDIK
Toplantıda da konuşan milletvekillerinden Zeynel Emre, “Biz Türkiye’nin dörtte birinden oy aldık ama Türkiye’nin yüzde yüzünün gönlünü aldık. Toplumun yüzde yüzünü kucaklayan politikalarımızla gece gündüz çalıştık. Ana muhalefet partisi olarak diğer muhalefet partilerini de her zaman kucakladık, inandık ve başardık. Bizimle birlikte gece gündüz demeden çalışan tüm kadınlarımıza ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.



“ÇİFT ŞEKERLİ MECLİS”
Milletvekili Ali Şeker, “ Bu dönem meclis çift şekerli olacak. Bölgemizden Dr. Ali Şeker olarak meclise ben gidiyorum, Gaziantep’ten de Dr. Mehmet Şeker meclise geliyor. Çift şekerli bir meclis göreceğiz. Doktorlar kendi işlerini yapsın diyenlere ‘ Biz hasta ruhları tedaviye geliyoruz, bozulmuş siyaseti yeniden düzenleyeceğiz’ diyerek cevap veriyoruz. Bu seçim süreci partimizde yaşanan önseçim süreciyle, bizim için bir umuda dönüşmüştür. Bu umuda yolculuğun, yaşanmış olan seçimle ilk safhası tamamladı. Seçim sürecinde en büyük başarı ise partimizin kadın kollarına aittir, diğer seçilememiş adaylarımıza aittir. Ortada bir başarı varsa hepimizin başarısıdır. Gece gündüz demeden bizimle birlikte çalıştılar” dedi.

(Senay BADUR- Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi