Sarıyer Belediye Meclisi’nin AK Parti grubu, CHP’li Belediye Başkanı Şükrü Genç’in geçtiğimiz hafta Cumhuriyet gazetesini ziyaret edip, destek vermesini, Hz. Muhammed’e hakaret içeren karikatür yayınlayan Fransız Charlie Hebdo dergisine destek olarak niteleyerek protestoda bulundu.

Başkan Şükrü Genç’in bulunmadığı toplantının açılışı yapıldıktan sonra gündeme geçilmeden önce AK Parti grubu sözcüsü ve İBB Meclis Üyesi Nurettin Çelik, beraberinde getirdiği kırmızı gülleri partili arkadaşlarına dağıttı. Çelik daha sonra gündem dışı söz aldı ve kürsüye çıkmadan kısa bir konuşma yaparak, Başkan Şükrü genç’in bu davranışını protesto etttiklerini ve gülleri bıraktıktan sonra meclis salonunu terkedeceklerini söyledi. Çelik ve arkadaşları daha sonra Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun ile katip üyelerin oturduğu kürsünün önüne üzerinde küçük etiketler bulunan kırmızı gülleri bıraktı ve salonu terketti.

CHP’LİLERDEN PROTESTOYA TEPKİ

AK Parti grubunun salondan çıkmasından sonra CHP Meclis Üyesi Ali Görgülüer  ve Mustafa Balcı söz alıp, kürsüden konuşma yaparak, yapılan davranışı yakışıksız bulduklarını belirttiler.

MUSTAFA BALCI: ÜLKEYİ 1980 ÖNCESİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Görgülüer, “Biz Peygambere saygıyı ve sevgiyi AKP’lilerden öğrenecek değiliz. Eğer onlar gerçekten samimilerse Egemen Bağış’ı protesto etsinler. Bakara- makara deyip, Kuran ayetleriyle dalga geçenleri protesto etsinler. Ben İstinye’de oturuyorum, eğer AKP’liler samimilerse gelsinler onlara Egemen Bağış’ın evini göstereyim orada eylem yapsınlar” diye konuştu.

Mustafa Balcı ise, “Seçim öncesi bu tür provokasyonları doğal karşılamak gerekir, ülkeyi 1980 öncesine getirmeye çalışıyorlar. Bunlara izin vermeyeceğiz. Sarıyer’de bu olay ilk kez yaşanıyor. Kusura bakmasınlar, sokakta kimseyi buna inandıramazlar” dedi.

Belediye Meclis Grup Başkanvekili Hüseyin Coşkun da yaptığı konuşmada, Şükrü Genç’i savunup, “Sarıyer Belediye Başkanımızın bu konuda ne kadar hassas ve dini değerlere önem verdiğini tüm Sarıyer biliyor. Halk zaten onun bu özelliğini bildiği için bir kez daha belediye başkanı seçti. AKP’liler de bunu çok iyi biliyor ama yapacakları fazla bir şey yok” diye konuştu.
(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)








Editör: Haber Merkezi