AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar ve Yürütme Kurulu Sarıyer’de görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya gelip, birer plaket verdi.

Sarıyer’in Karadeniz sahilinde bulunan Demirciköy Mahallesi’ndeki Uzunya Resteurat’taki kahvaltıya AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar ile Yürütme Kurulu Üyeleri, Sabri Avcı, Abdullah Erol Akkuş, Cemil Özbalta, Mehmet Çakır, İsmail Bülbül, İlknur Arı, Hüseyin Cevahiroğlu, İlhan Bal, Abdullah Akşahin, Sedat Kamburoğlu, Fatih Türk, Cengiz Tekin ve Ayşe Usta katıldı.

 

Toplantıya Kent Yaşam gazetesi Haber Müdürü Tuncay Dağlı ile Bakırköy Temsilcisi Özgür Deniz Kaya ile birçok yerel basın mensubu katıldı.

Kahvaltı sırasında gazetecilik mesleğinin sorumluluklarından söz ederken, siyasi mesajlar da veren İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Sarıyer Belediyesi’nin CHP’li yöneticilerini, AK Parti’nin hizmetlerine sahip çıkmakla suçladı.

 

BAYRAKTAR: “SORUMLULUĞUNUZ ÇOK AĞIR”

Konuşması sırasında AK Parti olarak her zaman yerel basını desteklediklerini söyleyen Salih Bayraktar, kişisel ve mesleki olarak her zaman itibarlı olunması gerektiğini ifade etti. Bayraktar, “Eleştirileriniz doğrultusunda bizler görevimizi doğru ve tamam yapmaya çalışıyoruz. Bu nedenle sizlere teşkilatım adına çok teşekkür ederim. Sarıyer’imiz için doğru ve güzel işler yapma adına diyaloğumuzu artırarak yolumuza devam etmeliyiz. Demokrasimizi sağlam ve güçlü temler üzerine oturtmak, fikir ve düşünce özgürlüklerini geliştirmek adına basın çok önemlidir. Doğru dürüst, ilkeli ve tarafsız bir şekilde toplumu yönlendiren ve bilgilendiren kurumlar olarak sorumluluğunuz çok ağır. Bu anlamda sizlere kolaylıklar diler ve yanınızda olacağımızı bildiririm” dedi.

 

TUNCAY DAĞLI’DAN MESLEKİ İTİBAR HATIRLATMASI

Salih Bayraktar’ın itibarlı olunması gerektiği sözlerine karşılık kişisel düşüncesini ifade eden gazeteci Tuncay Dağlı ise, “Kişisel ve mesleki olarak itibarlı olmak her zaman için biz gazetecilerin de ön planda tuttuğu bir davranış ve niteliktir. Ancak gazetecilik mesleğinin itibarının korunması sadece onu yapanların değil, ülkedeki siyasi iktidarın da görevidir. Kamuyu aydınlatmak ve bilgilendirmekle görevli olan basın mensuplarının çalışma koşulları kadar, meslek üzerindeki baskıların da bu anlamda önemli etkisi bulunmaktadır. Özellikle iktidarı elinde bulunduranların buna çok dikkat etmesi gerekir. Bunu hatırlatmakta yarar buluyorum” dedi.

 

SARIYER BELEDİYESİ YÖNETİMİNİ ELEŞTİRDİ.

Salih Bayraktar, Sarıyer siyaseti ve belediye hizmetleri ile ilgili eleştirel konuşmasında ise özellikle Sarıyer Belediyesi’nin CHP’li yöneticilerini, AK Parti’nin gerçekleştirdiği hizmetlere sahip çıkmakla suçladı. Bayraktar, “Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetlere kendi tabelalarını asıp, sahiplenmeye çalışıyorlar. Riyakarlık yapıyorlar” dedi.

Bayraktar, Kent Yaşam Gazetesi Haber Müdürü Tuncay Dağlı’nın, geçtiğimiz dönem AK Parti’li Meclis Üyeleri ve ilçe yöneticilerinin Sarıyer Belediyesi’nin projelerini ve hizmetlerini engelledikleri şeklinde eleştiriler olduğunu belirtmesi üzerine, “Böyle bir şey yok. Biz hiçbir güzel hizmete engel olmuyoruz. Engel olsak zaten o hizmetler devam etmezdi. Onlar kendi beceriksizliklerini örtmeye çalışıyorlar. Belediyenin şuanda yaptığı hizmet binası ve evlendirme dairesinin yerleri AK Parti’li Belediye Başkanı Yusuf Tülün zamanında kazanıldı” şeklinde karşılık verdi.

Bayraktar 30 Mart 2014’teki yerel seçimi kaybetmelerinin nedeni olarak da kendilerini halka iyi anlatamamayı gösterdi.

 

İlçe Başkanı Salih Bayraktar 21 Ekim Dünya Gazeteciler Bayramı nedeniyle toplantıya katılan basın mensuplarına verdikleri hizmetten dolayı birer plaket takdim etti.
(Tuncay DAĞLI-Özgür Deniz Kaya-Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi