Konuşmasına son günlerde basında yer alan “Başkan Bülent Kerimoğlu, yoğun bir hukuk savaşı vererek Ataköy Sahilindeki Baruthane’yi kurtardı” haberlerini eleştirerek başlayan Ak Partili Meclis Üyesi Servet Toraman, “Bu alan bizzat Cumhurbaşkanı’mızın talimatı ile, İBB tarafından restore edilecek, kamunun kullanımına açılacak, bakım ve idaresi de İBB'ye ait olacak” dedi.

BARUTHANE PARKI İBB’NİN KONTROLÜNDE

Ataköy Baruthane Parkı olarak restore edilecek alanın, geçtiğimiz ay İBB Meclisi’nde onaylandığını ve Bakırköy belediyesinin hiç bir dahili olmadığını ifade eden Toraman, daha sonra yaptığı açıklama da Baruthane alanının çok eskiye dayanan bir hukukunun olduğunu söyledi.

Söz konusu alanla ilgili vatandaşlarında büyük duyarlılık gösterdiğini belirten Toraman, “Bu alana bizzat Cumhurbaşkanımız müdahale etti. Tarihi Baruthane'ye park ve sosyal tesisler yapılması için İBB ile TOKİ arasında protokol yapılmasına yönelik karar İBB Meclisi'nde kabul edildi. Bunu şahsi başarısıymış gibi pankartlara yazıp asmak doğru değildir. Tüm gelişmeleri bilen halkın aklıyla dalga geçmektir” diyerek değerlendirdi.

Konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile yakın zamanda bir basın açıklaması yapacaklarını da belirten Toraman, projeyle ilgili kamuoyunun merak ettiği sorularıda cevaplayacaklarını belirtti.

HEP KÖTÜ YANLARIMIZI ÖRNEK ALDINIZ

Geçtiğimiz ay Galatasaray Tesisleri karşısındaki belediye ye ait 3.5 dönümlük arazinin satışının da söz konusu olduğu yetki talebi isteyen Başkan Kerimoğlu’na, CHP Gurubu içinden tepki geldiği için komisyon kurulduğunu hatırlatan Ak Partili Servet Toraman, “Yavru muhalefetle anlaştınız, ana muhalefeti unuttunuz” eleştirisinde bulundu. Yavru muhalefetle anlaşma şartları nelerdir merak ediyoruz. Hep birlikte mi satacaksınız” dedi.

“Satmayı siz iyi bilirsiniz, biz satmayı sizden öğrendik” diyen CHP’li Taner Kazanoğlu’na, “Hep kötü yanlarımızı örnek aldınız. Birazda yerel belediyecilikte bizi örnek alın. 4 yıllık yönetiminizde bize çaktığınız bir çiviyi gösterin. 4 sene önce vaadlerle geldiniz, bir tane yerine getirmediniz. Elbet te vatandaş bunun taktirini yapacaktır” ifadelerini kullandı. Daha sonra yaptığı açıklamada konuşan Ak Partili Servet Toraman, “CHP’li arkadaşlar parti olarak neyimizi eleştiriyorsa, fazlasını yapıyor” diyerek tepki gösterdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi