CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde parti demirbaşı olarak satın alınan minibüsün plakasının kamu kurumu araçlarındaki gibi beyaz zemin üzerine siyah olması AK Parti’liler tarafından eleştirilip, “CHP, belediye aracını siyasi çalışmalarında kullanıyor” şeklinde suçlama getirilince, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve, “Biz başkaları gibi devlet malını özel işlerimizde kullanmayız. Kamu kurumunun malını, malzemesini, aracını hiç bir zaman partimiz ya da kişisel menfaatimiz için kullanmadık, bugün de kullanmayız, kullandırtmayız da” dedi.

Partinin 34 FY 1925 plakalı, 2015 model sıfır kilometre aracını 13 Mart 2015 tarihinde düzenledikleri dayanışma ve yardımlaşma yemeğinin biletlerini satarak elde ettikleri gelirle 80 bin TL’ye satınaldıklarını, 10 bin TL’ye de ses tesisatı yerleştirip, görsel giydirmeler yaparak seçim çalışmalarında kullanmaya başladıklarını belirten Mehmet Deniz Kent Yaşam Haber Müdürü Tuncay Dağlı’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı, partimize kendi öz kaynaklarımızla aldığımız aracımızın plakasının siyah olması nedeniyle eleştiri de bulunup, Sarıyer Belediyesi’nin aracını siyasi çalışmalarımızda kullandığımız yönünde bir suçlama getirmiş. Bana göre bu suçlama tamamen bir bilgi yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. Çünkü biz aracımıza plaka çıkartırken özellikle siyah plaka talep etmedik. Trafik Tescil Müdürlüğü’ndeki görevliler, aracı parti demirbaşı olarak kaydettirdiğimiz için siyah plaka olması gerektiğini söylediler ve buna göre plaka çıkardılar. Ayrıca kamu yararına parti ve derneklerin kanunen siyah plaka almaları gerekiyormuş. Biz de bunu yeni öğrendik. Diğer bazı partilerin araçları kişiler üzerine kayıtlı ya da kiralık olarak kulanıldığı için plakaları beyaz oluyormuş, bu nedenle sanırım bizim dürüstçe yaptığımız iş bazılarının gözüne battı. Bilinsin ki bu araç bizim kendi öz malımızdır, ne kiralık, ne de taşeron firmaya ait. Biz partimizin seçim bildirgesinde yer alan vaatler arasında bulunan taşeronluk sistemini kaldırma sözünü önce kendi partimizde gerçekleştirdik. Ne aracımız kiralık, ne de sürücümüz taşeron firmanın elemanı. Onlar da yapsın, bizim gibi yapsın. Plakamızı kafalarını takacaklarına, halkın menfaatine olan çalışmalarda bulunsunlar. Biz, devletin malını ne kullanır ne de başkalarına kullandırtırız. CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin her anlamda korunmasının ve kollanmasının garantisidir.”
(Tuncay DAĞLI- Kent  Yaşam)





Editör: Haber Merkezi