İlk ziyaret Avcılar'a

Meral Akşener, İstanbul ziyaret turuna Avcılar İlçesi’nden başladı. Marmara Caddesi Atatürk Heykeli önünden başlattığı esnaf ziyaretlerinde coronavirüs kısıtlamaları ile adeta ekonomik çöküş yaşayan esnafın dertlerini dinledi.

Her ziyaretinde partisinin ilçe başkanları ve yönetim kurullarının yanısıra İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da kendisine eşlik etti .

“60 Bin TL kira ödüyorum, devletin yardımı 750 TL ”

Akşener halk ve esnaf tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Avcılar ‘da restoran işleten bir esnaf, devletin verdiği 750 tl ‘lik yardımın, kirası olan 60.000 TL’ nin, oranına göre hiçbir katkısı olmadığını, dükkanını kapatmak zorunda olduğunu, bu nedenle birçok çalışanının da işsiz kaldığını söyledi.

Mehmet Murat Çalık eşlik etti

Avcılar’ın ardından Beylikdüzü İlçesi’ne geçen Meral Akşener’e İlçe Başkanı ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık eşlik etti. Ziyaret kapsamında Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’ni de gezen Akşener, Yaşar Kemal Kütüphanesi’nde gençlerle sohbet etti.

“Oy istemeye değil, dert dinlemeye geldim”

Akşener daha sonraki gün Anadolu Yakası’nda Kartal İlçesi’ne konuk oldu. Kartal’da halini, hatırını sorduğu bir esnaf, kronik hasta olduğunu ve ilaçlarını karaborsadan alabildiğini söyledi. Birçok esnafı ziyaret eden ve sorunlarını dinleyen İYİ Parti Genel Başkanı, bu ziyaretlerini oy istemek için değil, vatandaşların sorunlarını dinlemek ve tespit etmek için gerçekleştirdiğini söyledi.

Anadolu Yakasındaki bu ziyaretinden sonraki gün yeniden Avrupa Yakası’nda ziyaretler yapan Akşener, aynı gün önce Bayrampaşa, sonra Gaziosmanpaşa İlçeleri’ ni ziyaret etti.

“Umarım evime yapılan saldırıda olduğu gibi takipsiz kalmaz”

Bayrampaşa’da gerçekleştirilen ziyarette gazetecilerin sorularını cevaplayan Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a yapılan saldırıyı kınadı ve kendisine geçmiş olsun dileklerini iletti. Ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu da faillerin biran önce yakalanması ve cezalandırılması hususunda göreve çağırdı.

Aşı olunmasını tavsiye etti

Coronavirüs konusuna da değinen Akşener, herkese aşı olmayı tavsiye ettiğini söyledi. Esnafların ve çalışanların da risk taşıdığını ve zorunlu aşı kapsamına alınarak bir an önce aşı olmalarının sağlamalarını talep ettiğini belirtti.

“İnsanlar evlilik alyanslarını satıyor”

Bayrampaşa’nın ardından aynı gün Gaziosmanpaşa İlçesi’ne de geçen Meral Akşener’e ilgi yine büyük oldu. Ulusal ve yerel basının da takip ettiği ziyaretinde bir kuyumcu dükkanına uğradı. Burada kuyumcu esnaf, kendisine birçok vatandaşın alyanslarını sattığını ve bununla haftalık yiyecek ihtiyaçlarını karşıladıklarını, ülke ekonomisinin gerçeklerinin bu olduğunu söyledi.

“Müzisyenler borç batağında”

Eşinin müzisyen olduğunu söyleyerek genel başkanla dertleşen bir kadın vatandaş ise, borçlarını ödeyemedikleri için icralık olduklarını, şu dönemde eşinin de kendisinin de cezaevine girme olasılıklarının olduğunu söyleyerek, çaresizliğini dile getirdi.

Ümit Özdağ soruldu

Prof.Dr.Ümit Özdağ 'ın ihraç sürecinde mahkemenin son kararı ile ilgili fikri ve nasıl bir yol takip edeceği  sorulan Akşener, bu konuyu henüz partisinin üst makamları ile görüşme fırsatının olmadığını, yalnız karar veremeyeceğini, her kararı parti yetkilileriyle ve milletvekilleriyle istişare ederek aldıklarını söyledi.

Vatandaşı ve esnafı dikkatle dinleyen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul’un diğer ilçelerine de ziyaretler gerçekleştirmeye ve halkın sorunlarını dinlemeye devam edeceğini belirtti.

BİLGE MERCANER/KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi