İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2022 Ocak ayı ilk meclis toplantısı Kadir Topbaş Gösteri Merkezi’nde yapıldı. Meclis toplantısında hazırladığı yazılı önergeyi başkanlık makamına sunan İYİ Parti Grup Sekreteri Ali Kıdık, Karadeniz kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada hayatını kaybeden 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün isminin halen inşası devam eden Halkalı Millet Bahçesi’ne verilmesini talep etti.

“KIYMETLİLERİMİZİN İSİMLERİ YAŞAMALI”

Kıdık, yazılı önergesinde şu ifadeler yer verdi; “Ülkemizin 81 ilinde 397 adet Millet Bahçesi yapılacağı ilan edilmişti. Bugüne kadar 101 adet Millet Bahçesi yapıldığı ve halen diğer millet bahçelerinin yapımları devam etmektedir. Bu millet bahçelerinden birisi de Küçükçekmece Halkalı semtimde inşa edilmektedir. Ülkemizde değişik meydanlara, köprülere, kavşaklara, üst geçitlere isimlerinin unutulmasını istemediğimiz kıymetlilerimizin adları verilmektedir. Karadeniz sahil yolunda hiçbir üst geçit göremezsiniz ki üzerinde bir şehit adı yazılmasın.

“ÖNERGE BAŞKANLIK MAKAMINA HAVALE EDİLDİ”

Şehitlerimizden belki de en küçüğü Eren Bülbül idi. Bugünlerde adına film çekilen ve bize göre adı filmlere sığmayacak kadar büyük olan Eren Bülbül hayatının baharında PKK’lı hainler tarafından şehit edilmişti. Henüz 15 yaşında PKK’lı kahpelerce şehit edilen Şehit Eren Bülbül’ün adının Halkalı Millet Bahçesi’ne verilmesi için önergemizin gündeme alınarak Harita ve Kültür Sanat Komisyonlarına Havale edilmesini, Saygılarımla arz ederim.”

 Kıdık’ın meclise sunduğu yazılı önerge oy birliğiyle başkanlık makamına havale edildi.  FİDAN UĞUR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi