Kalabalığa tanıklık etti. Haluk Levent’in muhteşem türküsü olan “Dağlara Küstüm Ali, Yollara Avcılar’da bulunan Barış Manço Kültür Merkezi yıllardır ilk kez böyle bir Düştüm Ali” eşliğinde ailesini de yanına alarak örgütün karşısına çıkan Op. Dr. Ali Şeker, AKP’li Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na meydan okudu.




Toplantıya katılan CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday adayları, bölgenin ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve partililer Ali Şeker’e destek verdi.




Konuşmasına başlamadan önce ailesini sahneye davet eden Dr. Ali Şeker, kendilerine yeterli zamanı ayıramadığını ifade ederek “Biliyorum, sizi ihmal ediyorum. Politika uğraşım nedeniyle sizlere gerekli zamanı ayıramadığım için sizlerden tüm içtenliğimle özür dilerim. Bu çabam ailem ve ülkemin tüm çocukları için olduğunu bildiğinizi düşünüyorum” dedi.

‘CHP İKTİDAR OLANA KADAR MUCADELE EDECEĞİM

Ali Şeker konuşmasına “Yaşım 47. Eski partiliyim, kendimi bildim bileli CHP iktidarı görmedik. CHP tek başına iktidar olana kadar da mücadele etmeye devam edeceğim diyerek şöyle devam etti. Sadece kendim için değil, sizin, benim ve hepimizin çocukları için yapacağım. AKP’nin baskılarına boyun eğmeyip sokağa çıkan, hırsıza hırsız diyen gençlerimiz öldürülüyor. AKP iktidarında kadınlarımıza artan şiddetin sonucunda cinayet sayısında artma oldu. Özgecan’larımız vahşice öldürülüyor. Gençlerimiz okuyamıyor, okuyan da maalesef iş bulamıyor. Öğretmenlerimiz atanamıyor bu sisteme birilerinin dur demesi gerekir” dedi. İşte ben, bu anlayışa ve insanlarımızın ‘fıtrat’ denilerek üç kuruş para için yerin yedi kat altında topluca ölüme terk edilmesine karşı direnmek için adayım.





Kendisinin bir doktor olduğunu, AKP’nin sağlıkta başarı adına yaptığı hiçbir şeyin olmadığını, yapılanların da başarıyla ilgisi olmadığını öne süren Şeker, şöyle devam etti:
 

“AKP’nin sağlık bakanı bölgeden adaymış. Eğer beni vekil olarak seçerseniz, parlamentoda da ilginç bir mücadeleye tanıklık etmiş olacaksınız. Bir yanda AKP’nin uluslararası sermayeye teslim edilmiş, sözde sağlık politikası. Diğer yanda bizim partimizin herkese eşit ücretsiz bir sağlık politikası. Bunları yarıştıracağız. Bir yanda hastane de rehin kalanlar, diğer yanda hastane zinciri kuranlar. Sektörün içinden biri olarak diyorum AKP’nin sağlıkta başarı masalına şaşırıyorum. Ben bu yanlışları düzeltmek için adayım.”




“CHP ön seçim yapabilecek tek parti. İktidar olabilmek için, AKP’den kurtulmak için kendi tartışmalarımızı biraz ertelemeliyiz. CHP parti içi iktidar kavgalarını engelleyemez, ertelemezse birleştirici güç ve iktidar olamaz. CHP’nin üyeleri, partimizin her koşulda gerçek sahibidir. Bu ön seçimde ihtiyacımız olan sol kadroları seçeceklerine olan inancım tamdır. İşte ben bu kadrolardan birisi olmak için adayım. Güç verin gücünüz, ses verin sesiniz olayım.”

SENAY BADUR–KENT YAŞAM



Editör: Haber Merkezi