İkitelli Salon Asya'da gerçekleşen ve binlerce vatandaşın katıldığı toplantıda
Özgür Karabat’a partililer yoğun destek verdi. Burada bir konuşma yapan Karabat, "AKP'nin halkımızı ikna edecek bir şeyi kalmamıştır. Şu an pazarlamak istediği şey de yeni Osmanlıcılık fantezisidir” dedi.

“Halkın içi boş sözlere değil,karnını çalışarak doyuracağı fabrikalara ihtiyacı var” diyen Karabat, “AKP döneminde iş adamları fabrika kurarak zengin olmayı değil, hükümette alacakları ballı ihalelerle zengin olma yoluna gitti. Bunlar fabrika kurarak bir şey üretmeden, gelirlerine daha çok kazanç katıp servetlerine servet kattılar” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE’NİN ÇOĞUNLUĞU SAĞCI DEĞİL’
Türkiye insanlarının büyük çoğunluğunun sağcı olduğuna ilişkin bir kanı olduğunu hatırlatan Karabat, “Türkiye’nin yüzde 70’inin sağcı olduğu sözü artık doğru değil. Sağda defolu bir şekilde bekleyen bazı isimlerin partiye dahil edilmesi seçmenimiz tarafından hiç onaylanmıyor. Kendi partimize sahip çıkacak siyasi bir kültüre sahibiz” dedi.

Ön seçimde partililerden yoğun destek alacak adayların başında geldiği konuşulan Karabat, “Bugüne kadar bir köşede görmediğimiz işçi dostlarımız da artık CHP'nin tek başına iktidar olmasını istiyor" diye konuştu.

KARABAT ZİLE KARŞIPINAR KÖYÜ KÜLTÜR EVİ’NDEYDİ

Karabat, Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nde hizmet veren Zile Karşıpınar Köyü Kültür Evi’nde hazırlanan toplantıya katılarak soruları cevapladı. Karabat'a en çok sorulan sorulardan biri “Tokatlılar olarak 'birbirinizi çizecek misiniz” oldu. Karabat, “Hiçbir aday adayı hakkında kötü konuşmadığım gibi ‘şunu çizin bunu çizin’ de demem. Ben buraya sizlere kendimi ve düşüncelerimi anlatmak, sizlerle tanışmak ve bana oy vermenizi istemeye geldim. Beni zaten tanıyorsunuz; ancak yine de sandığa gittiğinizde kullandığınız oyların boşa gitmemesi için bilgilenmemiz gerekiyor” dedi ve şöyle devam etti:

“Birden fazla kişiye oy vermek zorunda olduğunuz için gönlünüzde kim varsa işaretleyerek oy verebilirsiniz. En az 14 en çok ise 26 kişiye oy verebiliyorsunuz. Bunun bir eksiği de geçersiz, bir fazlası da. Yani sadece bana oy verecek olursanız veya benimle birlikte beğendiğiniz 5 kişiye daha oy verdiğinizde bunun toplamı 6 eder ve kullandığınız oy geçersiz olur. Bunun için kural her ne kadar 13-26 olsa da bizler bunu 14-26 olarak görelim ve sandığa gittiğimizde en az 14 en çok ise 26 kişiyi işaretleyerek oy vermiş olalım. Aksi halde tüm oylarınız yanar.”

Düzenlenen toplantıya gecikmeli de olsa katılan bir başka aday adayı İsmail Çelebi de aynı konularda hemşerilerini bilgilendirdi ve bu bilgiyi çevrelerinde yaymalarını istedi. (Kent Yaşam)



Editör: Haber Merkezi