Yemeğe Küçükçekmece Kaymakamı, Başsavcı vekilleri, ilçe emniyet ve milli eğitim müdürü, KSİAD yönetim kurulu üyeleri ve diğer davetliler katıldı. Veda yemeğine Rixos Otel ev sahipliği yaptı.

Özen; 'Yeniay işadamlarının önünü açtı'

Sanayici İş Adamları Dernek Başkanı Ekrem Özen’in konuşaması ile başlayan gecede ilçenin dünden bugüne geldiği konum ele alındı. "Aziz Yeniay’ın eğitim ve sağlığa yapmış olduğu yatırımlar ilçemizin önümüzü açmıştır" diyen Özer, emniyete sağlanan imkanlar ile de ilçenin artık daha güvenli olduğunu vurguladı. Özen ayrıca, ilçede açılan kültür merkezleri ve hastanelere sayesinde diğer ilçelerden bir çok insanın Küçükçekmece'ye gelmesinin, iş adamlarına da katkı sağladığını belirterek; "Sağladığı bir çok sanayi alanı ile işadamlarının önünü açmıştır. Yaptırdığı kültür merkezleri ve hastanelere dışardan yüzlerce insan geliyor. Bu da sanayiciye, iş adamlarına ve işçimize iç turizm hareketi getirdi" şeklinde konuştu.

'Kayabaşı'nı İstanbul'a örnek yaptık'

On yılı Küçükçekmece Belediye Başkanlığı olmak üzere, aktif siyaset hayatının 22. Yılında olduğunu belirten Aziz Yeniay, "Veda her zaman zordur" cümlesi ile konuşmasına başladı. Buralara gelene kadar çok ciddi sıkıntılar çektiklerini belirten Yeniay, çeşitli riskler altına girerek bu başarıların gerçekleştiğini dile getirdi. Yeniay, "Kayabaşı’nı Avcılar, Bağcılar, K.Çekmece, Bakırköy ve Bahçelievler ile İstanbul’un deprem dönüşümü için kullandık. 7 bin dönümlük arazide bugün 60 bin konutluk Kayaşehir kuruluyor. Bu bölgede Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ni yaptırdım ve bu süreç hiç de kolay geçmedi" diyerek çalışmalarının meşakkatine dikkat çekti.
Eğitim ve sağlığın bir ilçenin kalkınması için olmazssa olmazlarından biri olduğunun altını çizen Yeniay, hiçbir zaman 'Bu iş benim değil' yargısında bulunmadığını vurguladı. Aziz Yeniay, bir ilçede aidiyet ve birliktelik duygusunu hissedebilmek için o ilçenin eğitim, spor ve kültür çalışmalarında yoğunlaşmak gerektiğinin kaydederek; "Bu ilçe üniversiteler, hastaneler ve kültür-sanat ilçesi olsun" temennisinde bulundu.



'Bu ilçede artık tesadüflerin yeri yok'

Küçükçekmece Belediye Başkanlığı hizmetinin son günlerinde olan Aziz Yeniay, kendinden sonra gelecek arkadaşlarına öneri ve isteklerde bulunarak; "Bu ilçede artık tesadüflerin yeri yoktur. Çok şey yapıldı ama daha merdivenin birinci basamağındayız. Çıkılması gereken çok merdiven basamağı var. En az 15 yıl daha mevcut sistem çerçevesinde yürünmesi gerekiyor. Bugün iyiye giden bir yoldayız ve bunun sürdürülmesi gerekiyor" dedi.
Gece, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk’ün konuşması ve Sanayici İş Adamları Dernek Başkanı Ekrem Özen ile dernek üyelerinin Aziz Yeniay’a plaket vermesi ile son buldu.

Haber : Ece Bozkurt Fotoğraflar : Hıdır Ulağ
 

Editör: Haber Merkezi