MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanmasıyla başlayan eylemlere karşı gençlere seslendi. Bahçeli,"Sevgili gençler; hiçbirinizi kaybedemeyiz. Öfkeniz olabilir, kızdıklarınız olabilir, tepkileriniz sivri olabilir, itirazlarınız sinirli olabilir fakat sizler bizim, istikbal haklarımız için paha biçilmez öneme sahipsiniz. Bizler de bu çağlardan geçtik. Ne yaşamışsanız benzerlerini yaşadık. Bir anlık öfkeyle bir ömrü heba etmeyin; direnmeyi zalimlere Türkiye düşmanlarına karşı yapın" dedi.

“Gençlik üzerinde kumar oynayanları görün”

 Bahçeli açıklamasının devamında "Gelin yanlış bir tercih içinde olan varsa dönsün gençlik üzerinde kumar oynayanları görün. Kavgayı çağırana değil kitap okumaya çağırana koşun. Diyeceğiniz ne varsa söyleyin çözelim ama üniversite kapılarında terör örgütlerinin dolduruşuna gelmeyin buna müsaade etmeyin. Sizin yeriniz kapı değil içeridir, amfilerdir" ifadelerini kullandı.

               

“Biz kuşakları X, Y, Z ile ele almıyoruz”

Gelecek nesil için nasihatlerde bulunan Bahçeli, "Bugün sizlerle sadece Türk gençliği üzerine konuşmak, görüşlerimi açıklamak istiyorum. Gelecek demek var olmak, hayata tutunma iddiası demektir. Geleneği ve geleceği arasında bağ kuramayan toplumların hazin sonlarına tarih ibretle şahitlik etmektedir. Özellikle 4 Ocak 2021'den itibaren Boğaziçi Üniversitesi'nde yeşeren olaylar Türk gençliği üzerinde oynanan oyunları yeniden deşifre etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "genç fikirler demek, gerçek fikirler demektir" sözüyle görüşümüzü doğrulamaktadır. Biz kuşakları X, Y, Z ile ele almıyoruz. Bu ayrımın alfabenin diğer harflerine kadar ulaşacağını, buradan da sonuç çıkmayacağını görüyoruz."

"Teminatımız ve tesellimiz Türk gençliğidir"

Bahçeli konuşmasında gençler önemini vurgulayarak, “Gençlikten taviz vermemiz, onlara kulak tıkamamız söz konusu olamayacaktır. Düşüncesi ne olursa olsun, Türk gençliği bizim has bahçemiz, parlak yüzümüz, muazzam hazinemizdir. Biz Türk gençliğinin ruh kökünü, yüreğinde kopan fırtınalı sahilleri, kendimizi bildiğimiz kadar iyi biliyoruz. Hiç ayırt etmeksizin, her genç kardeşime elimi uzatıyor, alayını birden hasretle kucaklıyorum. Diri umutlarımızı Türk gençliği ile örtüştürdük, Atatürk'ün dediği gibi, muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda saklı olduğu sürece hayallerimizi hüsrana hiç kimse döndüremez. Nasıl ki istiridye zoru görmeden inci yapamazsa, zorlukları görmeden de irademiz sivrilemeyecektir. Teminatımız ve tesellimiz Türk gençliğidir” dedi.

"Gençler üzerinden hesap yapan çakallar görüyorum”

Açıklamasında iç ve dış mihraklar olduğuna değinen Bahçeli,"Gençler üzerinde hesap yapan çakal suretlerini görüyor, emellerini takip ediyoruz. 15-24 yaş grubunda yaklaşık 13 milyon kardeşimiz bulunmaktadır. Türkiye'nin genç nüfus oranı AB ülkelerininkinden çok daha fazladır. Bu stratejik gücümüzün apaçık delilidir. Türk gençliğinin aklını bulandırmaya, duruşunu bozmaya çalışan iç ve dış mihrakların ana gayesi, bu güçten çekinmelerinden dolayıdır. Yıkım gündelikçileri, mukallit aydınlar, kimliksiz siyasetçiler, terör örgütlerine taşeronluk yapan köksüzler, gençliğe musallat olan cinayet ve suç şebekeleri bilsinler ki, bizim ne dağa gönderecek, ne hücre evine yollayacak, ne üniversite kapılarındaki eylemlerde kaybeden tek bir gencimiz dahi yoktur. Biz gençlerimizin göz bebeklerinde derin teessür uçurumları görmek istemiyoruz, onun bunun şiddet aparatı olmalarına tahammül edemiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bu işin içinde siyasi partilerde yer aldı"

Boğaziçi olayının çarpıtıldığını iddia eden Bahçeli, "Boğaziçi Üniversitesi’ndeki her gelişme açıkça çarpıtılmış, gençliğin kabına sığmaz niteliği hain çevreler tarafından kullanılmak istenmiştir. Bu işin içinde ne yazık ki bazı siyasi partiler de yer almıştır. Kendi evlatlarına el bebek gül bebek muamelesi yapan başkalarının evlatlarını siyasal ihtirasları için kavgaya yönlendiren zilletin dipsiz çukuruna düşen sorumsuz ve kirli zihniyetlerdir. Bu çürük ve günahkâr zihniyet failleri büyük bir tezat içinde gömülü halde olduklarından dolayı sürekli bocalıyorlar” dedi.

Bahçeli: Sizin yeriniz kapı değil içeridir.

Bahçeli toplantının sonunda gençlere tavsiyede bulundu: "Sevgili gençlere tavsiye şahsiyetinizi kazanın, kazandıysanız sağlamlaştırın, kendinizi geliştirin mensubiyet bilincinizi her daim müdaafa etmeyi göze alın. Cisminizle değil ruhunuzla insan olacağınızı aklınızdan çıkmayın. Bunun için de her yaptığını işe bağlanın, yüreklerinizde hissedin. Neyin yanlış neyin doğru olduğuna vicdan fermanımızı dinleyerek karar vermeliyiz. Gençler; hiçbirinizi kaybedemeyiz. Öfkeniz olabilir, kızdıklarınız olabilir, tepkileriniz sivri olabilir, itirazlarınız sinirli olabilir fakat sizler bizim, istikbal haklarımız için paha biçilmez öneme sahipsiniz. Bir anlık öfkeyle bir ömrü heba etmeyin; direnmeyi zalimlere Türkiye düşmanlarına karşı yapın. Analarınızın göz yaşlarını akıtmayın, terör örgütlerinin istismarına aldanmayın. Siz Türk gençliğinizi, siz büyük Türk milletinin büyük Türkiye’sinin siyasetçileri, milletvekilleri, devlet adamları, akademisyenler, esnafları dahası anneleri ve babalarısınız. Gelin yanlış bir tercih içinde olan varsa dönsün gençlik üzerinde kumar oynayanları görün. Kavgayı çağırana değil kitap okumaya çağırana koşsun. Diyeceğiniz ne varsa söyleyin çözelim ama üniversite kapılarında terör örgütlerinin dolduruşuna gelmeyin buna müsaade etmeyin. Sizin yeriniz kapı değil içeridir, amfilerdir." KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi