Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı İdris Güllüce, partisi tarafından Sarıyer’de düzenlenen ‘Sarıyer'in mozaikleri’ adlı geceye katılarak, davetlilere bir saat süren geniş çerçeveli bir konuşma yaptı. Güllüce konuşmasında askeri darbelerin ülkeye çok zarar verdiğini belirtip, “Allah bir daha bu ülkeyi budattırmasın” dedi.

Güllüce, geçtiğimiz günlerde vefat eden 12 Eylül askeri darbesinin lideri Kenan Evren’e de hakkını helal etmediğini söyledi.

 

Sarıyer Büyükdere’deki Rizeliler Vakfı’na (RİVA) ait restauranttaki geceye katılan Güllüce, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar ve  2. Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Hamdi Çamlı’dan sonra konuşma yapması için kürsüye davet edildi. Bakan Güllüce konuşmasında muhalefet partisi CHP’yi eleştirirken, 27 Mayıs ve 12 Eylül askeri darbelerinin Türkiye’nin önünü kestiğini ve adete budadığını söyledi.  27 Mayıs’ın 20 yıl süresince bayram olarak kutlatıldığını, bunun da siyasilere gözdağı vermek amacını taşıdığını söyleyen Güllüce, “12 Eylül’ün başındakinin yaptığı tek doğru iş ise 27 Mayıs Bayramı’nı kaldırmasıdır” dedi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin tam bir saat konuştuğu toplantıya Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar, AK  Parti Belediye Meclis Üyeleri ve  2. Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Hamdi Çamlı, muhtarlar, okul müdürleri, bazı sivil toplum örgütlerinin başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

İLÇE BAŞKANI BAYRAKTAR: HİZMETLERİMİZE CHP TABELASI ASIYORLAR

 

Toplantının açış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar, partisi tarafından Sarıyer’de yapılan yatırım ve hizmetleri anlatırken, CHP’nin kentsel dönüşüm projelerini mahkeme kanalıyla iptal ettirerek, bu hizmetlerin verilmesine engel olduğunu ileri sürdü. Bayraktar, “CHP döneminde Türkiye hep demokrasiden uzaklaşmış ve ülke karanlık günler yaşamıştır. Sarıyer’de bile listelerini zamanında teslim edemiyorlar. Biz parti olarak tam zamanında ve saatinde listelerimizi verdik, ancak onlar veremediler. Şimdi sormazlar mı bunlara… Siz daha İlçe Seçim Kurulu’na listeleri bile zamanında veremiyorsunuz, iktidar olsanız, ülkeyi nasıl yöneteceksiniz?” dedi.


Bayraktar, Sarıyer’deki mülkiyet sorununun çözümünün CHP’nin şuanki İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve CHP’nin açtığı davalar yüzünden engellendiğini de iddia ederken, CHP’nin hep kötü ve olumsuz şeyler yapmadığını da ifade etti ve, “Haklarını yemeyelim, CHP’nin yaptığı güzel şeyler de var. Mesela bizim yaptığımız hizmetlere güzel tabela asıyorlar. Bizim hizmetlerimize kendi tabelalarını asıyorlar dedi.

Bayraktar, AK Parti’nin, sağlık, ulaşım ve eğitim alanlarındaki yatımlarından da örnekler vererek, ilçenin kalkınmasına büyük katkı sağladığını belirtti.

 

“12 EYLÜL’ÜN BAŞINDAKİ ZAT BENİM 4 YILIMI YEDİ”

Bayraktar’ın ardından söz alan 2. Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Hamdi Çamlı’nın konuşmasından sonra kürsüye Bakan İdris Güllüce davet edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı olduğu için daha çok kentsel dünüşüm konusunda bilgi vermesi beklenen Bakan Güllüce, konuşmasının büyük bölümünü CHP ve askeri ihtilalleri eleştirmeye ayırdı. Daha önce üç dönem Tuzla Belediye Başkanlığı yaptığını belirten İdris, Güllüce, Türkiye’nin ayağa kalkmaya ve kendini toparlamaya başladığı her dönemde içeriden ve dışarıdan sorunlar çıkarıldığını ifade etti. Güllüce şunları söyledi:



“12 Eylülden önce 27 Mayıs bayramdı. Başbakan asılmış, ülkenin utanç duyması gerekirken, seçilmiş bir adamın asılmasını CHP bayram olarak 20 sene boyunca bu memlekette insanlara kutlattı. 12 Eylül’ü yapana ben hakkımı helal etmem. O 12 Eylül’ün başındaki benim 4 yılımı yedi. Ancak bir tane doğru iş yaptı, o da 27 Mayıs bayramını kaldırdı.

 

GÜLLÜCE; “BİRBİRİMİZE SARILALIM FİTNECİLERİN ÖDÜ KOPSUN

12 Eylül askeri darbesinin anlatmayla bitirilemeyeceğini ifade eden Bakan İdris Güllüce, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bizim nesilde üniversite ve lisede okumuş hiç bir kimse, 12 Eylül’den payını almamış değildir, bir şekilde payını almıştır. Churchill’in meşhur bir lafı vardır. Diyor ki; ‘Türkler cihangirlik ruhunu kafalarının içerisinden hiç atmazlar. Biraz karınları doydu mu, biraz boyları uzadı mı, onların gözü hemen cihangirliğe yönelir. Kafkaslar’a, Balkanlar’a, Afrika’ya bakmaya başlarlar. Bu yüzden bunlar uzadığı zaman budanması lazım.’ Biz kaç kere budandık, deminden beri saymaya çalıştım ki bunlar bilinen budanmalar. Allah bu milleti bir daha budattırmasın. 78 milyonu isim vermeyeceğim, bu ülkede mezhep kavgası çıkartması için harcadığı parayı anlatamayacağım kadar çoktur. Bize düşen bu coğrafyada yaşayan 78 milyonu kucaklamak, öyle bir şekilde birbirimize sarılacağız ki, o çatırtıdan, bu memleketi budamaya kalkanların ya da dışarıdan bu memlekete fitne sokanların ödü patlasın.”



AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar toplantının bitiminde, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Milletvekili Adayı Ahmet Hamdi Çamlı’ya çiçek ve hediye verdi.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)












Editör: Haber Merkezi