Sarıyer Belediye Meclisi’nde, Belediye Başkanı Şükrü Genç’in geçen toplantıda kullandığı ‘kahpelik’ sözü, AK Parti'liler tarafından farklı yorumlandığı için CHP ve AK Parti grubu arasında az daha yumrukların konuştuğu bir kavga yaşanıyordu.


30 Mart yerel seçiminden bu yana sağduyulu ve olumlu bir havanın estiği CHP ve AK Parti grubu arasında yaşanan tartışma, yeni meclisin de geçen dönemden farksız bir havada görev yapacağı izlenimi doğurdu.

Yeni meclis binasında gerçekleştirilen ikinci toplantıda gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Şevket Cankur, meclis kürsüsünden yapılan konuşmalarda üsluba dikkat edilmesi gerektiğini konusunda uyarıda bulunup, geçen Pazartesi yapılan toplantıda Belediye Başkanı Şükrü Genç’in kullandığı ‘kahpelik’ kelimesini tekrarlamadan ima ederek, bunun ahlaki bir davranış olmadığı ve yakışık almadığını söyledi.

Cankur’dan sonra söz alan CHP’li Meclis Üyesi Ali Görgülüer’in ise,“Biz ahlaksız davranışları sizden öğrendik” demesi, AK Parti grubunun büyük tepkisini çekti. AK Parti’liler, Görgülüer’den sözünü geri alması istedi. Görgülüer de kasti aşan bir cümle kullandığını belirtip, özür diledi ve sözünü geri aldı.

Ancak Belediye Başkanı Şükrü Genç, oturduğu yerden söz alıp, konuşması sırasında kullandığı ‘kahpelik’ kelimesiyle birilerine hakaret etme amacı taşımadığını belirtip, “Ben sadece Türkiye’de yaşanan iş kazalarındaki ihmallere dikkat çekip, bu konuda üzerine düşen sorumluluğun gereğini yerine getirmeyenlerin yaptığının kahpelikten başka bir şey olmadığını belirttim ve aynı kelimeyi bir kez daha kullanıyorum" diyerek, tekrarlaması ortamı iyice gerdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Coşkun, Başkan Genç’in tavrının yanlış olduğunu belirtip, tepki gösterirken, AK Parti'li Abdullah Akşahin, Başkan Genç’le ağız dalaşına girdi. Genç’in, Akşahin’e, “Sen daha gençsin anlamazsın”, diyerek azarlaması üzerine, Nurettin Çelik, “Bu kadarı da fazla” diyerek, gruptaki arkadaşlarını, meclisi terk etmeye çağırdı. Bu sırada Nurettin Çelik ile Başkan Şükrü Genç’in birbirlerine sert sözlerle hitap etmeleri, AK Parti grubu ile CHP grubun ayaklanıp, birbirinin üzerine yürümesine neden oldu. İki partinin meclis üyelerinin birbirlerinin boğazına sarılmasına, toplantıyı izlemeye gelen vatandaşlar engel oldu. Bu arada CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz ile AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar da partili arkadaşlarını sakinleştirmeye çalıştı.


Meclis üyeleri tekrar koltuklarına otururken, Nurettin Çelik söz alıp, ortamı yumuşatan bir konuşma yaptı. Başkan Şükrü Genç ise kullandığı kelimenin yanlış yorumlandığını belirtip, “Ben, ‘dünyada artık maden kazaları olmuyor, önlemler alınmış durumda, bizde gün aşırı kaza oluyorsa, ağır bedeller ödüyorsak, bu bedeller sonrasında tekrar önlem almıyorsak, ses çıkarmıyorsak, kahpeliğin öncülüğünü yapıyoruz o insanlara karşı, çocuklarına karşı’  dedim. Bundan alınmanıza gerek yok” diyerek açıklamada bulundu. (Tuncay DAĞLI) 
Editör: Haber Merkezi