İdari kanatta yer alan Yönetim Kurulu Üyeleri; Yaşar Eraslan, Hüseyin Sarıkaya, Ali Yılmaz, Sevinç Koyutan, B. Recep Özkan, Kerem Kiraz, ve Gültekin Barak’ın yanı sıra birçok konuşmacının da yer aldığı Açılışa; Beylikdüzü Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Taşkın Özer, Beylikdüzü Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın, Ankara Sosyal Demokrasi Derneği Başkanı Süha Akıncı, Türkiye Kominist Partisi Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Övünç Ballı, Emek Partisi İlçe Başkanı İbrahim Durmaz ile siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SOSYAL DEMOKRAT, SOL DEĞERLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Dernek açılışında konuşmasını gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ali Şeker, “Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak sosyal demokrat sol değerlere sahip çıkmazsak a-politikleşirek, siyasetsizleşirsek, siyasetsizleşen bir siyasi parti yok olur. Onun için daha çok ilkelerimize sahip çıkmak zorundayız ve nasıl politik olunduğunu görmek zorundayız ve buna göre de kendimizi geliştirmek zorundayız” dedi.

TEMENNİMİZ 39 İLÇEYE YAYILMAK

Ardından konuşmasını gerçekleştiren Sosyal demokrasi Derneği Başkanı Erdem Cankaya, “Arzumuz bütün sosyal demokratların aynı çatı altında buluşmasıdır. Ben uzun zamandır Cumhuriyet Halk Partisi Belediyelerinde Sosyal Demokrasi Derneği’nin şubelerinin birer birer açılmasını ve hepsinin birleşerek bir federasyon olmasını hep düşlüyordum. Çünkü şuanda İstanbul’da iki tane sosyal demokrasi derneği var. İnşallah 39 tane sosyal demokrasi derneğimizin olması temennisiyle hepinize saygılar ve selamlarımı sunuyorum” diyerek cümlelerini sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi