CHP İstanbul 2. Bölge Millletvekili Aday Adayı Hülya Güntaş, CHP Şişli örgütünün kadın kolları üyeleriyle biraraya geldiği yemekte, ülkemizde yaşanan kadın sorunlarıyla ilgili tespitlerini anlatıp, çözüm önerilerini paylaştı.

 

CHP’den aday adaylığını açıklayan ilk Sarıyerli kadın olması nedeniyle rakiplerine göre bir adım öne çıkan Hülya Güntaş,  Şişli’nin kadın emekçileriyle samimi bir ortamda siyaset konuştu.

Şişli Zer Van Restaurant’ta Şişlili yoldaşlarıyla geç saatlere kadar sohbet edip, görüş alışverişinde bulunan Hülya Güntaş, kadınların günden güne artan sorunlarının mutlaka çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Yaptığı konuşmada, ülkemizde kadınlara uygulanan şiddet ve kadın cinayetlerine dikkat çeken Hülya Güntaş, “Ne kanunlarımız  ne de emniyet tedbirleri kadınlara uygulanan şiddeti azaltmıyor. Gün geçmiyor ki bir bölgeden bir kadın cinayeti haberi gelmesin. Çocuk yaşta evlendirilip, ikinci,  hatta üçüncü eş olarak kendinden yaşlı kişilerin kuması olan kızlarımızın bu kötü alınyazısının mutlaka değişmesi gerekir. Bunun için de öncelikle mücadele vermesi gereken yine biz kadınlarız. Bu nedenle ne kadar çok sosyal, siyasal ve ekonomik yaşam içinde aktif olarak yer alırsak, o kadar güçlü olur, haklarımızı da o kadar fazla koruyabiliriz” dedi.

Şişli’nin CHP’li kadınlarına milletvekili olduğu takdirde kadınlar için gerçekleştirmek istediği çalışmalardan da söz eden Hülya Güntaş, toplumun sorunlarına dikkat çeken şiirlerinden de okudu.

CHP Şişli Kadın Kolları Üyeleri ise, milletvekili aday adayı Hülya Güntaş’ı tanımak ve kendisiyle keyifli bir akşam yemeğinde biraraya gelmiş olmaktan mutlu olduklarını belirttiler.

Hülya Güntaş’ın milletvekilliği yolunda emin adımlarla ilerlediği tanıtım gezi ve ziyaretleri hız kesmeden devam ediyor. (Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi