CHP Gençlik örgütlerinin adayı olarak 29 Mart’taki önseçime hazırlanan CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Recep Karakoç, gazetecilerle bir araya geldi. Beylikdüzü Beynova otelde gerçekleşen toplantıya Karakoç’un yanı sıra CHP İstanbul Gençlik Kolları 3. Bölge’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Can Kaban, İl Başkan Yardımcısı Uğur Dağ ve Avcılar Gençlik Örgütü’nden Taliha Nihan Durmazel de katıldı.

“CHP GENÇLİĞİ HALKIMIZLA OMUZ OMUZA”

Toplantıda konuşan Milletvekili Aday Adayı Recep Karakoç, yerel basını çok önemsediğini belirterek, “Bugün kendimi sizlere daha yakından tanıtmak ve sizlerle daha samimi bir ortamda sohbet etmek istedim. Bu kahvaltıyı bu nedenle düzenledik, katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra kendisini kısaca tanıtan Karakoç, gençlik örgütlerinin talebi üzerine aday adayı olduğunu vurguladı. İl Başkanlığı yaptığı 10 aylık sürede gençlik örgütleriyle birlikte çok yoğun şekilde çalıştıklarını, ‘Meclise Gençlik Aşısı’ sloganıyla yola çıktıklarını belirten Recep Karakoç, “CHP gençliği bu süreçte sürekli sokakta oldu, toplumsal her olayda, her hak mücadelesinde sokakta emekçilerle, öğrencilerle ve halkımızla omuz omuza oldu” diye konuştu.

“CUMHURİYETİ YAŞATMAK VE İLERLETMEK İÇİN ADAYIM”

Recep Karakoç neden aday olduğunu şu sözlerle ifade etti: “Adaletsiz bir sınav sistemi ile geleceği kararmış, şifre ile torpil ile hak gaspına uğrayan, üniversite harcını ödeyemeyen gençler için adayım. Her gün şiddete maruz kalan sayısı gün geçtikçe de artan kadınlarımız için adayım, halkın uğruna yıllarca faşizmin zindanlarında hapis yatan aydın, demokrat gazetecilerimiz için adayım. Asgari ücretle açlık sınırının altında yaşayan kardeşlerimiz için adayım. İktidar tarafından yıkılmak istenen ve her geçen gün saldırılan; Ulu Önder Atatürk'e, devrimlerine ve biz gençlere emanet ettiği Cumhuriyeti yaşatmak ve ilerletmek için adayım”.
Gençliğin enerjisini TBMM’ye taşımak istediğini vurgulayan Karakoç, “CHP gençliğini parlamentoda temsil etmek istiyorum. Oradaki deneyimli ve tecrübeli büyüklerimizle partime ve ülkeme faydalı olmak en büyük amacım” ifadelerini kullandı.

SENAY BADUR – KENT YAŞAM
 

Editör: Haber Merkezi