CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından Sheraton Maslak Otel’de düzenlenen ‘Sarıyer’den Ankara İktidarı’na adlı dayanışma yemeğine katılan binden fazla CHP üyesi ve milletvekili aday adayı heyecan dolu bir gece yaşadı.

Açılışta davetlilere kısa bir konuşma yapan İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun çağrısıyla oturdukları yerden ayaka kalkan CHP’liler, hep birlikte iktidar şarkısı söyleyip, alkışlarıyla destek verdiler.

CHP 2. Bölge Milletvekili Aday Adaylarının kendilerini parti örgütüne tanıtmak için birbirleriyle yarıştığı geceye katılanların fazlalığı nedeniyle, bir salon yetmeyince ikinci salonda servis açıldı. Milletvekili aday adayları ise salona ayrı ayrı geldikleri için her gelen davetlilerin oturduğu masaları dolaşıp, selamlaştı, karvizit verdi ve kendini tanıttı. Bu hareket her milletvekili aday adayı tarafından yapıldığı için salonda hakim olan kargaşa uzun süre devam etti. Bu nedenle CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz de konuşmasını kısa kesmek zorunda kaldı. Deniz konuşmasında şunları söyledi:


“7 HAZİRAN’A SARIYER’DEN ANKARA’YA YÜRÜYECEĞİZ”

“Çok zor bir dönemden geçiyoruz. İnsanlarımız fişleniyor, siyasi görüşleri nedeniyle işten atılıyorlar. Hükümete yakın memurlar sınavsız işe yerleştiriliyor. Devlet içinde çeteleşmeler devam ediyor. Sendikalacılarımız, askerlerimiz, gazetecilerimiz suçları ne olduğu söylenmeden cezaevlerine tıkılıyor ve beş yıl sonra salıveriliyorlar. Son olarak da üç bakanlarını anlamsız bir gerekçeyle mecliste akladılar. Bu nedenle CHP’yi iktidara taşıyacağız ve tüm bu olumsuzluklardan kurtulacağız. CHP’nin iktidar olduğu Sarıyer’den yola çıkıp, dalga dalga tüm ülkeye yayılarak, 7 Haziran’da CHP iktidarı için yeterli oyu almış olarak Ankara’ya yürüyeceğiz.”

SALONDA COŞKU SELİ YAŞANDI

Mehmet Deniz’den sonra Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile İstanbul Milletvekili ve aday adayı Sezgin Tanrıkulu da birer konuşmada bulundu. Mikrofona gelen Tanrıkulu’nun heyecan veren hararetli konuşması ve salondakileri ayağa kalkmaya davet etmesiyle birlikte gecenin adına uygun bir olay yaşandı. Yayılan müziğe eşlik edip, alkışlarıyla destek veren CHP’liler hep birlikte iktidara yürüyüş sloganları attı.

Daha sonra milletvekili aday adayları isimleri okunarak tek tek sahneye davet edildi ve birlikte basın mensuplarına poz verdiler.
Zeybek oyunu ve özgün şarkılardan oluşan konser ise geceye tenk kattı.
(Tuncay DAĞLI-Kent yaşam)































 

Editör: Haber Merkezi