CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın 35. Olağan Kongresi’ni, Belediye Başkanı Şükrü Genç'in desteklediği mevcut başkan Mehmet Deniz kazandı. Mehmet Deniz delegelerin 220’sinin oyuyla görevine devam etme vizesi alırken, rakibi Ali İhsan Özdemir'e 153 oy çıktı.

Sonucun açıklanmasından sonra Ali İhsan Özdemir’le sahneye çıkan Mehmet Deniz, kongre sürecinde yaşanılanların ve konuşmaların unutulması gerektiğini belirtip, istemeden kırdığı olmuşsa özür diledi. Ali İhsan Özdemir’de bundan sonra örgütün emrinde olacağını ve ne görev verilirse tereddütsüz yapacağını ifade etti.


Kongreye katılan delegeler küçük tartışma ve sürtüşmeler olsa da olgunluk içinde geçen kongrenin CHP’ye yakışan bir şekilde gerçekleştiğini söylediler.

CHP İlçe Başkanlığı Kongresi bugün saat 10:00’da Ayazağa’daki Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nde başladı. Divanın oluşumundan sonra Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Ardından faaliyet raporu ve hesap cetveli ile ilgili bilgi verildi. Delegelerin faaliyet raporu ile ilgili olarak lehte ve aleyhte yaptığı eleştirilerden sonra Belediye Başkanı Şükrü Genç kongreye katılanlara hitaben bir konuşma yaptı. Daha sonra ilçe başkan adayları Ali İhsan Özdemir ve Mehmet Deniz kürsüye geldi. Özdemir konuşmasını fazla uzun tutmazken, Mehmet Deniz’in kendisine yönelik olumsuz eleştirileri aynı şekilde cevaplaması sırasında salonun zaten soğuk olan havası tamamen buz kesti ve ortama bir kargaşa hakim oldu. Ali ihsan Özdemir yanlısı bazı delegeler Mehmet Deniz’e bağırarak tenkitlerde bulunurken, Başkan Şükrü Genç ortamın daha da gerilmemesi için Mehmet Deniz’e eliyle konuşmasını tamamlamasını işaret etti. Ancak salonun sakinleşip, gerilen ortam yumuşayınca Deniz konuşmasına devam etti.


Konuşmalar tamamlandıktan sonra seçime geçildi. Kullanılan oylar tasnif edilip, sayıldıktan sonra yapılan açıklamada mevcut İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in 220, Ali İhsan Özdemir’in de 153 oy aldığı belirtildi. Adaylar sonuç açıklandıktan sonra elele sahneye çıkıp, delegelere teşekkür etti.

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı 35. Olağan Kongresi’ni İstanbul 2. Bölge Milletvekilleri Aykut Erdoğdu,  Gülay Sandıkçı, Didem Engin, eski Milletvekili Hurşit Güneş, CHP il yöneticileri, Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar, İlçe Başkan Yardımcıları Hüseyin Cevahiroğlu, Cemil Özbalta, İsmail Bülbül, Cengiz Tekin, MHP İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, STK başkanları, muhtarlar ve çok sayıda partili de izledi.

İL YÖNETİCİSİ MUTLUOĞLU’NA TEPKİ

Kongre sürecinde yapılan konuşmalar sırasında söz alan İl Başkan Yardımcısı Ali Mutlu Köylüoğlu’nun, blok liste ya da çarşaf liste halinde seçime gidilip gidilmemesinin oylamasının açık şekilde yapılmasını eleştiren konuşması büyük tepki çekti. Köylüoğlu’nun, el kaldırıp evet ya da hayır oyu veren delegelerin fotoğraf ve kameralarla tespit edileceğini, bunun da bir şekilde fişleme olacağını söylemesi üzerine, CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Mustafa Balcı bir konuşma yaptı ve Köylüoğlu’nu bu tavrından dolayı kınadığını belirtti. Kendisi de gazeteci olan Balcı, “Basın mensuplarını bu şekilde bir töhmet altında bırakmak kabul edilemez” dedi.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi