Sunay Sevinç, CHP’nin Büyükdere’deki ilçe başkanlığında düzenlediği toplantıda 2 Şubat Pazar günü saat 13.00’te Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yapılacak olan CHP Sarıyer Kadın Kolu Başkanlığı seçiminde aday olduğunu duyurdu. Adaylık açıklamasına, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, CHP İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyesi Nermin Günel, Sarıyer Belediye Meclisi üyeleri, ilçe yöneticileri, ilçe kadın kolları üyeleri ve partililer katıldı.

İLÇE BAŞKANI YALINKILIÇ: ÇIKTIĞI YOLDA BAŞARILAR DİLİYORUM

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç toplantıda yaptığı konuşmada, “Partimizin tüzüğü gereği her iki yıl da bir demokrasi şöleni yaşanıyor. Bu dönemde ilçe başkanlığı seçimi ile başlayan süreci hep birlikte yaşadık. 39 ilçede yapılan ilçe başkanlığı seçimleri tamamlandı. İl başkanı seçimi ise 9 Şubat’ta yapılacak. Bunun yanı sıra partimiz için çok önemli olan kadın ve gençlik kolları başkanı seçimlerini bu süreç içerisinde gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz İKİ yıl da hepinizin verdiği mücadeleyi hatırlıyorum. Bu mücadele içerisinde de hepimiz aslında ‘biz’ olduk ve topluma da bu duyguyu yansıttık. Bunun sayesinde de İstanbul ve Sarıyer’de büyük bir başarı kazandık. Bu kapsamda Sunay Sevinç Başkanımıza verdiği emek için teşekkür etmek istiyorum. Sunay Hanım ve sizler her zaman ‘Önce ülkem’ dediniz. Birçoğunuz evinizi, ailenizi ihmal ettiniz ve bu işe emek verdiniz. Ben de kadın kollarından gelen biri olarak bu çalışmaları yakından biliyorum. Önümüzdeki süreç de çok kritik. Daha fazla çalışma zamanı. Bu süreçte Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç ve sizlerin nezdinde çok iyi çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Çıktığı bu yolda kendisine başarılar diliyorum” dedi.

SEVİNÇ: YILMADAN HAKLI MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ

CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Başkan Adayı Sunay Sevinç ise konuşmasında şunları söyledi:

“İki yıl önce ilçe örgütümüzün bana ve arkadaşlarıma vermiş olduğu sorumluluk bilinciyle göreve gelmiştik. İlçe yönetimimiz, kadın ve gençlik kollarımız ve mahalle başkanlarımız ile birlikte bir bütün içerisinde çalışırken bir baskın seçim ile karşı karşıya kaldık. Pazar, çadır ve broşür çalışmaları yaparak partimizin oy oranlarını arttırdık. Fakat seçimleri kaybetmiş olduk. Buna rağmen bize durmak yoktu. Ayrıca seçim sonuçları hala tartışılıyor. Önümüzdeki 31 Mart yerel seçimler vardı ve bizim Sarıyer’i kaybetmeye niyetimiz yoktu. Bunun yanı sıra İstanbul’u almak için var gücümüz ile çalışmalıydık. Zaten öyle de yaptık. Ekrem İmamoğlu’nun kadın kolları ile yaptığı ilk toplantıdan çok etkilendim. İnandık ve sizlerin desteğiyle omuz omuza çalıştık. Mart seçimlerinde 13 bin olan oy farkını 23 Haziran’da 800 bine çıkardık. Bunu sizlerin sayesinde başardık. Evinizi, ailenizi ihmal ederek gecenizi gündüzünüze kattınız. 38 mahalleye ekibimiz ile ne zaman gittiysem bizi karşılayan mahalle başkanları, kadın kolları, gençlik kollarımıza teşekkür ediyorum.”

Tuncay DAĞLI- Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi