CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Mustafa Bakır, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti meclis grubunun, Sarıyer Belediyesi’nin, FETÖ üyesi olduğu ileri sürülen kişilerden danışmanlık hizmeti alıp almadığı konusunda soru önergesi vermesi üzerine sert tepki gösterip, “Bizim anlayışımızda cemaatlerle iş olmaz, bizim anlayışımızda devletle, millet iş olur” dedi.



Sarıyer Belediye Meclisi’nin Perşembe günkü toplantısında gündem dışı söz alıp, AK Parti grubunun verdiği soru önergesi konusunda görüş bildiren Mustafa Bakır sert bir ses tonuyla yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Eğer burada bir belediyeyi, belediye başkanını, meclis üyelerini itham altında bulunduruyorsanız elinizde yargı ile ilgili belge olması gerekir. Buradan Sarıyer Belediyesi ile ilgili konuşulduğu zaman şunu bileceksiniz; geçmişi de bileceğiz biz, ondan öncesini de bileceğiz. Örgütlenme yapıları 70’lerden beri gelmiş.. Kusura bakmayın ama 70’lerden beri iktidarda siz ve sizin anlayışınız var. Cumhuriyet Halk Partisi 1923’ten beri bu tür örgütlenmelere karşı. Bunları burada hortlatan, teşkilatlandıran, hayat sağlayan anlayışlar da ortadadır. Zaten bu tip cemaatler illegal olarak devletin içinde örgütlenip, gün geldiğinde bundan faydalanabilenlerdir. 15 yıldır bunu görmediniz mi?. Bizim olduğumuz anlayış cumhuriyeti seven, Atatürk’ü seven, demokrasiyi seven, halkın kendi kendini yönettiği anlayıştır. Şimdi işinize gelince oraya yapıştırp, işinize gelmeyince buraya yapıştırmak yok.. İyi sizden kötü bizden öyle yağma yok.. Biz cumhuriyeti seviyoruz, demokrasiyi seviyoruz. Bizim anlayışımızda cemaatlerle iş olmaz, bizim anlayışımızda devletle, milletle iş olur."
(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)




Editör: Haber Merkezi