CHP Sarıyer örgütü, 16 Nisan’da yapılacak referandumda “Hayır” oylarını artırmak için başlattığı propaganda çalışmasını bugün Merkez Mahallesi’ndeki esnaf ziyaretiyle sürdürdü.



Esnafa “hayırlı işler” dileğinde bulunan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, sakin bir referandum kampanyası yürütmek istediklerini, bunun için iktidar partisi ilçe yöneticilerinden de ortamı germeyecek davranışlar beklediklerini belirterek, “Cemre havaya düştü.. Suya ve toprağa da düşecek. En sonunda da 16 Nisan’da kalplere düşecek. Ve bu bahar havasında güzel yurdumuzda çok güzel günler yaşayacağız” dedi.



CHP İlçe Başkanı’ndan AK Parti İlçe Başkanı’na çağrı:
“GERGİNLİK YARATMADAN SAKİN BİR KAMPANYA YÜRÜTELİM”

Esnaf gezisine başlamadan önce Merkez Mahallesi Muhtarı Sinan Yüksel’i muhtarlıkta ziyaret eden CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz bu sırada gazeteci Tuncay Dağlı’ya çalışmalarıyla ilgili açıklamada bulunarak, şunları söyledi:

“Referandum kampanyamızı sakin ve güçlü bir şekilde yürüteceğiz. Kimseyle kavga etmeyeceğiz. Ortamı germeyeceğiz. Zaten toplum da gerginlik istemiyor. Ancak iktidar partisi sürekli gerginlik yaratmaya çalışıyor. Aslında tersi olması lazım. Muhalefet partileri hep gerginlik yaratır ama iktidar partisi sürekli olarak toplumu kargaşaya sürüklemek istiyor. Buna karşı biz de sakin bir politika izleyip, Sarıyer’de nokta çalışmaları yaparak, referandumda bütün kesimlerden, bütün vatandaşlarımızdan  “Hayır” oyu talep edeceğiz. Ancak Sarıyer’de biz ne kadar bu işi sakin götürelim desek de maalesef bu konuda fırsat tanımıyorlar. Genel Başkanımız geçen hafta TİM salonuna geldiğinde bazı derneklerimiz tarafından ana arterlere değişik sloganların yazıldığı pankartlar asılmıştı. Bunlardan biri de  “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” yazan pankarttı. Ancak bir saat içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi görevlileri bütün bu pankartları topladı. Buna karşın AK Parti’ye ait pankartlar bir haftadır ana arterlerde asılı vaziyette duruyor.  Buradan özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı’na sesleniyorum. Bu tür olaylara meydan vermeyelim. Bunlar aramızda gerginlik yaratır.”



 “KAMUOYU ARAŞTIRMALARI LEHİMİZE GÖRÜNÜYOR”

Açıklaması sırasında kamuoyu araştırmaları ve parti olarak yaptıkları çalışmalarda referandum sonucuyla ilgili tahminlerde Hayır oylarının daha fazla çıkacağının anlaşıldığını belirten Mehmet Deniz şöyle devam etti:
“Vatandaşlarımızdan hayır tercihini kullanmalarını istememizin birçok nedeni var. Çünkü mevcut iktidar 15 yıldır hangi yasayı isteyip çıkartamadı da böyle bir şeye başvurdu?  “Evet” tercihini kullanacağını belirten vatandaşlarımıza ‘neden evet diyorsunuz?’ diye sorduğumuzda geçerli bir neden söyleyemiyorlar. Kamuoyu araştırmaları ve yaptığımız çalışmalar da zaten bizim lehimize görünüyor. Bu nedenle Sarıyer’de güzel bir hava var. Bir şölen havasında, bahar havasında referandum çalışmasını yürütelim istiyoruz. Cemre havaya düştü.. Suya ve toprağa da düşecek.   En sonunda da 16 Nisan’da kalplere düşecek. Ve bu bahar havasında güzel yurdumuzda çok güzel günler yaşayacağız.”



CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz’le birlikte ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkanı ve belediye meclis üyelerinin grup olarak yaptığı ziyaretler sırasında bazı esnaf ekonomik sıkıntılarından ve işlerinin azlığından yakındı. Öğle saatinde başlayan esnaf ziyareti sırasında Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şubesi ve bazı STK’lar da ziyaret edildi. Ziyaretler sırasında esnaf ve sokaktaki vatandaşlara, üzerinde “Neden Hayır?” yazılı, içeriğinde ise 10 maddelik bir açıklamanın bulunduğu broşür dağıtıldı.
Tuncay Dağlı-Kent Yaşam












Editör: Haber Merkezi