Çok sayıda partilinin katılıp, coşku içinde izlediği açılış töreniyle seçim çalışmalarını başlatan CHP’nin diğer seçim burolarını da çok yakında açacağı belirtildi.

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, 24 Haziran seçiminde elde edilmek istenilen başarıya ulaşmak için çaba harcayacaklarını belirttti. Yalınkılıç göreve geldiğinden beri seçime hazırlandıklarını ve yorulmak bilmeyen bir tempoyla seçime kadar çalışacaklarını ifade etti.

Seçim bürosu açılışına katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise, “Yolumuz açık ve bu yolda yürümemiz lazım. Yolda yürürken de taşları temizlemek ve mümkün olduğu kadar da yol kenarındakilerin de elinden tutup, yola çekmek lazım. Gerçekten demokrasiye ve parlamenter sisteme inanan herkes yol kenarında bekliyorsa alınmalıdır. 2009’da da seçim kampanyalarına İstinye’den başlamıştık. Şimdi yine aynı coşkuyla ve özgüvenle yolumuza devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun, yollarımız açık olsun. Türkiye Cumhuriyeti’ne, devletine ve yurttaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

CHP'li Gökan Zeybek ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Biz parlamenter demokrasiyi geri getirmek için Cumhurbaşkanlığı seçim sistemini kazanmak istiyoruz. Ülkede egemen olan tek adam anlayışı yerine parlamenter sistemi yeniden inşa edecek bir düzen kuracağız. Seçime giderken bugün bu seçim bürosunda ben sayın genel başkanımızın bütün örgütümüze söylemesi gereken vaatlerini söylemek istiyorum. Eğitim, adalet, ekonomi, hukuki güvence ve dış politikada bütün ülkelerle barışık olan bir ülke..”

Tuncay Dağlı- Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi