“Güçler birliğinin dağılmasıyla birlikte elimizde kalan tek güç Sivil Toplum Kuruluşları ve meslek odalarımız” diyerek panelin moderatörlüğünü yapan Aynur Dik, panele kısa bir süre içinde olsa katılan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na söz verdi.

Bakırköy İlçe Başkanlığı’nın böyle bir programı düzenlemiş olmasından yana duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, diktatörlüğün her türlü örgütlü çalışmayı engellemeye çalıştığını ama sendikaların, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına engel olamadığını ifade ederek, “25 Haziran’da aydınlık bir sabaha hep birlikte uyanacağıma inancım tamdır” dedi.

Eğemenliği saraydan alacaklarına ve parlamenter rejimi getireceklerine söz verdiklerini belirten Kaftancıoğlu, 2 Haziran sonrası yerinden demokrasiye geçeceklerini de ifade etti. Doğru hedefe, doğru kitlelerle ulaşmanın önemine vurgu yapan Kaftancıoğlu, “Söz bitti. Genç, yaşlı, kadın, erkek demeden hepimize kolay gelsin” diyerek, süreçte elini taşın altına koyan tüm STK’lara teşekkür etti.

Seçim söz konusu değilken, STK’lar, meslek odaları ve sendikalarla birlikte çalışmayı planladıklarını ve ilçeyi ortak akılla yönetmeyi hedef edindiklerini söyleyen İlçe Başkanı Selçuk Biber, “Bu ilk toplantımız ama bundan sonra sık sık bir araya gelerek, önce ülkemiz, sonra ilçemiz için hep birlikte çalışacağız. Sizlerden genel başkanım, il başkanım ve ilçem adına talebim, çocuklarımızın, gençlerimizin ve toplumun menfaati için yanımızda olmanız” diyerek katılımcıları selamladı.

Panele konuşmacı olarak katılan Arkeologlar Derneği Yöneticilerinden Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda Bakırköy Kent Savunması Kurucu Üyesi Dr. İlknur Türkoğlu, anayasamıza göre kişi hak ve hürriyetlerini anlattı. Sağlıklı bir çevrede yaşama, temiz su hakkı, hayvan hakları, çocuk, genç, kadın, eğitim, kent hakkı, söz hakkı ve daha pek çok yaşam hakkının savunucularının da sivil toplum kuruluşları olduğunu söyledi.

Sivil Toplum Kuruluşları’nın hak temelli çalışmaları gerektiğini söyleyerek konuşmasını sürdüren Türkoğlu, Bakırköy Kent Savunması olarak pek çok çalışma yaptıklarını ve hep birlikte olurlarsa çok daha başarılı işlere imza atacaklarını söyledi.

Panele Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Başkanı Prof Dr. Coşkun Özdemir, Bakırköylüler Derneği Başkanı Nurdan Erdiş, Mimarlar Odası Trakya Bölge Temsilciliği Başkanı Mustafa Fazlıoğlu, Birarada Yaşam Derneği Başkanı Leda Hamurkesen, DİSK Genel İş 2. Bölge Başkanı Adil Çiftçi, Eğitim Sendikası MYK Üyesi Mesut Fırat, Halk Evleri adına Çetin Yılmaz, Mali Müşavirler Odası adına Ziya Disanlı, Ticari Araç Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İmdat Papuç, Başka Bir Bakırköy Mümkündür adına Nail Arın, Bizim Rumeli Derneği Başkanı Muharrem Çınar, Mor Kadınlar adına da Avukat Diren Cevahir Şen konuşmacı olarak katılırken, Haziran Hareketi, Sağlık Emekçileri Sendikası, Ataköy Güzelleştirme Derneği, TÜKODER, ADD, Bakırköy Kent Savunması, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve bazı meclis üyeleri de katılanlar arasında yer aldı.

Programın sonunda konuşan Bakırköy İlçe Başkanlığı Sivil Toplum Kuruluşlarından sorumlu Başkan Yardımcısı Cihat Tostçu, ülke ve ilçe menfaatlerini hep birlikte korumak için çalışmalarına devam edeceklerini ve ortak değerlerine ortak akılla çözüm bulacaklarını belirtti.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi