CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Didem Engin, Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda yaptığı tanıtım toplantısında siyasi çalışmaları ve iş yaşamıyla ilgili bilgi verip, “Siyasette, partimizin ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi hiç dinlenmemek üzere yola çıktım. Milletvekili seçileyim ya da seçilmeyeyim yapacak çok işimiz var. Ben de partimin ve ülkemin menfaati doğrultusunda uzun soluklu bir siyaset yaşamı düşlüyorum” dedi.

CHP sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz!inde bulunduğu toplantıda konuşan Didem Engin, partililerin seçimle ilgili sorularını da yanıtladı. Engin konuşmasında iş ve siyaset yaşamıyla ilgili bilgi de verdi. Engin şunları söyledi:

“CHP’LİLER OLARAK HER ZAMAN EMEĞİN YANINDA OLMALIYIZ”

“Halkımızın CHP milletvekili aday adayı olarak bizlerden beklediği sadece ülkemizdeki sorunları gündeme getirmemiz veya mevcut iktidarı eleştirmemiz değil, sorunlara çözüm önerileri sunmamızı da bekliyorlar. Bu nedenle adaylarımızın, halkın içinde bulunduğu, sıkıntısını çektiği sorunlaral ilgili somut ve inandırıcı çözüm önerileri getirmesi gerekir. Bunun için bizler vatandaşımızı çok iyi dinlemeli, istek ve taleplerini not eytmeli, sonra da yşanılan sorunların nasıl çözümleneceği konusunda önerler getirmeliyiz. Ben milletvekili olursam eğer özellikle işsizlik konusu üzerinde çalışmak istiyorum. İstihdamı nasıl artırabiliriz, genç arakadaşlarımızı nasıl iş sahibi yapabiliriz, ihracatımızı nasıl geliştirebiliriz, sanayi politikamız nasıl  oluşturabiliriz diye çalışmak ve projeler üretmek istiyorum. Bizler CHP’liler olarak her zaman emeğin yanında olmak, her türlü özgürlüğün kısıtlanmasını karşısının karşısında durmak zorundayız. Kadın sorunları, eğitim sorunları ve engelli sorunları gibi konularda çok ciddi çözümler getirmek için öncelikle bu sorunları iyi bilip, anlamak gerekir. Parti olarak bunların üzerinde durmamız gerekir diye düşünüyorum. Vatandaşlarımız ise mahalle toplantılarında bizlerden, klendilerini unutmamamızı istiyor. A Seçildikten sonra Ankara’ya gidip geride kalanları hatırlamayan milletvekili olmamamızı istiyor. Aramızdaki iletişim kopmasın diyorlar. Ben öyle bir milletvekili olmayacağım. Hep halkımın, vatandaşımın içinde olacağım. Yapacak çok işimiz olduğuna inanıyorum ve siyasete de, partimizin ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘hiç dinlenmemek üzere yola çıktım. Milletvekili seçileyim ya da seçilmeyeyim partimin ve ülkemin menfaati doğrultusunda uzun soluklu bir siyaset yaşamı düşlüyorum.”

Daha önce CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Dış İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, PM Üyeliği, Kadın Kolları ve Kadın Örgütlenmesinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde de bulunan Didem Engin’ın tanıtım toplantısını partililerle birlikte anne ve babası da izledi. (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)







 

Editör: Haber Merkezi