Doğu Perinçek’de tepki çeken sözler

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Gara'da PKK tarafından alıkonulan 13 kişinin, şehit edilmesiyle ilgili CHP'nin ulusal yas ilanı talebine, "Öyle her 13 kişi öldüğünde ulusal yas olmaz." dedi.

Irak’ın kuzeyinde Gara bölgesinde bulunan ve teröristler tarafından kullanılan hedeflere, 10 Şubat 2021 günü saat 02.55'ten itibaren 'Pençe Kartal-2 Harekatı' düzenlendi. Milli Savunma Bakanlığı, Gara Bölgesi’nde devam eden harekâtında görevli olan bir Yüzbaşı ve bir Astsubay’ın şehit olduğunu açıklandı. Harekâtın üçüncü gününde ise, PKK'nın kaçırdığı 13 Türk vatandaşının cenazelerine ulaşılmıştı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde terör örgütü PKK tarafından alıkonulan 13 kişinin öldürülmesine ilişkin CHP'nin ulusal yas ilanı talebine, "Öyle her 13 kişi öldüğünde ulusal yas olmaz" şeklinde yanıt verdi.

Bir televizyon programında, Sunucu Kübra Par’ın, Gürkan Zengin'e “CHP'nin ulusal yas ilanı talebine ne dersiniz?” sorusunu üzerine Zengin, "Benim buna bir itirazım olmaz. Olacaksa olur. Yasal mevzuat ne diyorsa uygundur" söyleminde bulundu.  Bu sırada, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Öyle her 13 kişi öldüğü zaman ulusal yas olmaz. Her 13 kişide ulusal yas olmaz. " ifadelerini kullandı.

Perinçek bu söylemlerine sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi