7 Haziran’da yapılacak genel seçim için CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı olup, aday olmak için yoğun bir tanıtım kampanyası sürdüren Op. Dr. Cengiz Alp, CHP Beşiktaş ve Şişli İlçe örgütüyle biraraya geldiği kahvaltıda, ““Ülkemiz demokrasi için köklü geleneklere sahiptir. Mustafa Kemal Atatürk ile başlayan demokratik süreç İsmet İnönü ile devam etmiştir. Demokrasi bizim genlerimizde mevcuttur” dedi.

Kahvaltıya katılan konuklarına yakın ilgi gösterip, samimi duygularla kucaklan Dr. Cengiz Alp’in konuşmasını dikkatle dinleyen CHP’liler, Alp’in TBMM’ye gitmesi gereken değerli ve birikimli bir siyaset adamı olduğu görüşü üzerinde birleştiler.

*     Konuşmasında demokrasi konusuna vurgu yapan Dr. Cengiz Alp, Türkiye’de değişim sürecinin CHP ile başladığını belirterek, “Ülkemiz demokrasi için köklü geleneklere sahiptir. Mustafa Kemal Atatürk ile başlayan demokratik süreç İsmet İnönü ile devam etmiştir. Elinde iktidar bulunan CHP’nin, çok partili sisteme geçerek, iktidarı kaybetme pahasına demokrasi demiştir. Ben rahmetli İsmet İnönü’nün ‘önemli olan iktidardan değil, itibardan düşmemektir’ sözünü çok önemsiyorum. Biz, bu sözü ile elinde bulunan iktidarı, Demokrat Parti'ye bırakıp gitmiş bir önderlikten geliyoruz. Demokrasi bizim genlerimizde mevcuttur. Bu gün bizlerin İsmet İnönü’ye yeteri kadar sahip çıktığımız kanısında değilim. Bu bizlerin çok önemli bir eksiğidir” dedi.

Konuşmasını, CHP’nin Türkiye’ye kazandırdığı değerlerden söz ederek sürdüren Dr. Cengiz Alp şunları söyledi:

“Toprak işleyenin su kullananındır”. O tarihlerde yine CHP öncülüğünde ülkemizde bir değişim süreci başlamış oldu. Yine 12 Eylül sonrası siyaset sahnesinde yer alan Prof. Aydın Güven Gürkan, grubu olan partisini hiç tereddütsüz SODEP ile birleştirerek, oldukça önemli bir görevi yerine getirmiştir. İkinci İnönü dönemi olarak tarihimizde yer alan Erdal İnönü dönemi ki başbakan yardımcısı iken partisini, şu an İstanbul İl Başkanımız sevgili Murat Karayalçın’a kongreyle teslim edip gitmesini bilmiştir.”

(Tuncay DAĞLI- Kent Yaşam)

  
Editör: Haber Merkezi