Sarıyerli siyasetçi Opr. Dr. Cengiz Alp, Pazar günü yapılan ön seçimden ilk sıralarda çıkmak için büyük çaba harcadı ancak aldığı 12 bin 336 oyla 7. sıraya yerleşebildi.

 

Genel seçim kararı alınmasından çok önceleri CHP’de her zaman için ön seçimi savunan ve bunun parti içi demokrasi adına önemli olduğunu vurgulayan Dr. Cengiz Alp, seçim çalışmasını da ön seçim kararı verilmeden önce başlattı.

 

Siyasi tebrübesi, mesleki bilgisi ve toplumdaki saygınlığı ve güvenilir kişiliği nedeniyle milletvekilliğine yakıştırılan Dr. Cengiz Alp, ön seçim kampanyası sürecinde 2. Seçim Bölgesi’nde çok sayıda toplantıya katılıp, parti üyelerine kendini anlattı. Her gittiği yerde ilgi görüp, destek verilen Dr. Alp, yaptığı konuşmalarda da, “Kim seçilirse seçilsin öncelik her zaman için CHP’dir, Türkiye’dir. Biz siyaseti ülkemizin menfaati, insanlarımızın rahat ve huzuruna katkı sağlamak için yapıyoruz. Ben aday olursam partili arkadaşlarımın benim için çalışmasını beklediğim kadar, arkadaşlarım aday olursa ben de onlar için çalışırım” demişti.

Ön seçim yapıldığı günün sonuna kadar kazanmak için çaba harcayan Dr. Cengiz Alp'i hayat arkadaşı Aycan Alp ile yakınları da yalnız bırakmayıp, destek oldu.

Siyasette olduğu kadar özel yaşamı ve iş ilişkilerinde de yardımseverliği ve samimiyeti ile tanınan Dr. Cengiz Alp, sonuçta 7. sırada yer alsa bile, CHP’nin iktidar olması için çalışmasını sürdüreceğinden hiç kimse kuşku duymuyor. Başladığı işi sonuna kadar götüren bir karaktere sahip olan Dr. Cengiz Alp’in 7 Haziran’daki genel seçimde de aynı tempoda çalışacağı ifade ediliyor. 

(Tuncay DAĞLI-Kent yaşam)

Editör: Haber Merkezi