Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen 7. Olağan İl Kongresi’nde açıklamalarda bulundu. Koronavirüs nedeniyle kongrelerin istenildiği gibi yapılamadığını belirten Erdoğan, “Pandemiye rağmen kalabalık kongreler yapıyorlar” eleştirilerine “"FETÖ taktikleriyle önünü arkasını kırpıp kuşa çevirdikleri görüntüler üzerinden bizim bu coşkumuzu örselemeye çalışanlar boşa uğraşıyor." sözleriyle yanıt verdi.

“Tedbirlere uyarak kongrelerimizi birer demokrasi şölenine çeviriyoruz”

Erdoğanın açıklamaları ise şöyle: “İnsanımızın sağlığını riske atmadan, tedbirlere uyarak kongrelerimizi birer demokrasi şölenine çeviriyoruz. Kongrelerimiz vesilesiyle bir taraftan kardeşliğimiz güçlendirirken, diğer taraftan da kadrolarımızı yenilemeye çalışıyoruz. Kongrelerimizde bir kez daha gördüm ki AK Parti ülkemizin temsil kabiliyeti en yüksek siyasi hareketidir. AK Parti milletimizin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini en güçlü şekilde muhafaza eden siyasi partidir."

                                                                                     

“FETÖ taktikleriyle coşkumuzu örselemeye çalışanlar boşa uğraşıyor”

Açıklamasının devamında AK Parti kongrelerindeki kalabalık üzerinden kendilerine yöneltilen eleştirilere yanıt veren Erdoğan, "Hal böyleyken kendi yaptıkları her kurultayı birer gladyatör arenasına dönüştürenlerin AK Parti kongrelerine çamur atmasını doğrusunu tebessümle karşılıyorum. FETÖ taktikleriyle önünü arkasını kırpıp kuşa çevirdikleri görüntüler üzerinden bizim bu coşkumuzu örselemeye çalışanlar boşa uğraşıyor. Mızrak çuvala sığmaz, hakikat güneşi balçıkla sıvanmaz."ifadelerini kullandı. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi