Tek turda yapılan oylama sonucunda Ertuğrul Gülsever yeniden İBB CHP Grup Başkanvekili oldu.
Belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen seçim sonucunda Ertuğrul Gülsever 75 oy, Coşkun

Tanış 40 oy, İlhan Demirok ise 4 oy alırken; 1 oy geçersiz sayıldı.
Başkanlığını CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’ın yaptığı seçime 39 ilçeden 127 meclis üyesi katıldı. Bayrampaşa’dan İlhan Demirok ve Büyükçekmece’den Coşkun Tanış’ın da aday olduğu il grup başkanlığı seçiminde CHP’li 9 Belediye Başkanı da katıldı. 120 Meclis Üyesinin oy kullandığı seçimde mevcut başkan Ertuğrul Gülsever üyelerin 75’in oyunu alırken Coşkun Tanış 40, İlhan Demirok 4 oy alırken, 1 üyenin de oyu geçersiz sayıldı.





HÜSEYİN SAĞ’DAN KARAYALÇIN’A OY TEPKİSİ


Murat Karayalçın’ın Gülsever’in başkanlığı ilan etmesi ile Kadıköy’ü temsilen İBB Meclis Üyesi olan Hüseyin Sağ, İl Başkanı Karayalçın’a “Nerede görülmüş İl Başkanının oy kullandığı. Siz taraflı olduğunuzu açıkladınız, oy kullandınız ve Ertuğrul Bey’den yana taraf oldunuz” dedi.




KARAYALÇIN: TÜZÜĞE GÖRE HAREKET ETTİM


Sağ’a cevap veren İl Başkanı Karayalçın, ilk defa il başkanı olduğunu ve tüzükte oy kullanması yönünde bir madde olduğunu ve bundan dolayı oy kullandığını söyleyerek, “Kişisel tartışmalara girmeyelim biz biriz, bütünüz” dedi.

Seçim sonrası tebrikleri kabul eden Ertuğrul Gülsever üyelere teşekkür ederek, grup yönetimi seçimine geçildi. Beşiktaş’tan Eyüp Birgün, Şişli’den Tonguç Çoban, Bağcılar’dan Ümit Yurdakul, Sancaktepe’den Servet Baylan, Zeytinburnu’nden Özgür Aydın, Avcılar’dan Handan Kantar ve Fatih’ten Ayşegül Okumuş Görgü üyelerin açık oy kullandığı seçimle belirlendi.







Selvi Sarıtaç-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi