“41 yıllık örgütlü mücadelem döneminde Yönetici ve Başkan olarak görev aldığım Demokratik Kitle Örgütlerinde, il ilçe yönetimlerinde Belediye Meclis Üyeliği ve 7 yıllık Başkan Vekilliğim sürecinde edindiğim bilgi, birikim ve deneyimlerimi ülkeme hizmet olarak dönüştürmek arzusundayım. Bu anlamda siz değerli partililerimden onay ve destek talep ediyorum.”

“Aydınlık yarınlarda buluşmak üzere”

CHP iktidarına giden yolada sizlerle birlikte yürümek için, birlikte refah devletinin inşaası için, laik-demokratik hukuk devletini , Atatürk Türkiyesi’ni eşit ve özgür cumhuriyet yurttalları olarak yaşamak için,bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşcesine yaşamak için.
“Demokrasi sadece literatürde var olan bir terim veya siyaset tercihi değil, bir yaşam reçetesidir. Bu ülkenin inanç değerlerinin içerisinde yer alan İslam inancında da var olan bir ölçüdür komşun aç yatarken, sen tok yatma.
Dünyada barış, ülkemizde barış bizim şiarımızdır Aydınlık yarınlarda buluşmak üzere”

HASAN ERSOY KİMDİR?

1955 Ordu, Altınordu doğumlu Hasan Ersoy, evli ve iki çocuk babası. Lisede başlayan siyasi duyarlılığı neticesinde CHP Gençlik Kolları’nda ve çeşitli demokratik kitle örgütlerinde yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı yaptı. Örgütlü siyasi mücadelesi, 12 Eylül 1980 süreciyle birlikte kesintiye uğradı. 1980 sonrası ticari hayatı paralelinde; sosyal, kültürel ve siyasal yaşamın içerisinde bulunan Ersoy’un sırasıyla siyasal çalışmaları;
SODEP, SHP ve CHP örgütlerinde her kademe ve kurulda görev almak suretiyle, 1994 yerel seçimlerinde SHP ‘den, 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde CHP’den Belediye Meclis Üyesi seçildi. 2007-2014 yılları arasında Bakırköy Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili olarak görev yaptı.
İstanbul Ordulular Derneği Genel Merkez Yöneticiliği
İDOP (İstanbul Demokrat Ordulular Platformu) kurucularından biri olarak halen Danışma Kurulu Üyesi BİAD (Bakırköy Sanayici ve İşadamları Derneği) üyesi
Ordulu Genç İşadamları Sanayici ve Yatırımcıları Derneği (ORGİSYAD) kurucu üyesi
Ordulu Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (ORSİYAD) Kurucu Üyesi ve İstişare Konseyi Başkanlığı
1982-1991 yılları arasında Amatör Spor Kulübü Yöneticiliği ve İl Futbol Tertip Komitesi As Başkanlığı. 1989-1995 yılları arasında Musiki Cemiyeti Başkanlığı.
BAKSEV (Bakırköy Kültür, Sağlık, Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı) Kurucu Mütevelli Üyesi
2004 yerel seçimleri sonrası Bakırköy Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı.
İSO (İstanbul Sanayi Odası), İTO (İstanbul Ticaret Odası) ve İstanbul Kimyevi Maddeleri İmalatçıları ve İhracatçıları Birliği üyesi olan Yunus Plastik San. Tic. Ltd. Şti.’nin ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı
Selvi Sarıtaç-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi