İBB Meclisi, aralık ayı oturumlarının ilk birleşimi 13 Aralık 2021 Pazartesi günü (bugün) Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde Meclis 1.Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında toplandı. İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İBB’nin AK Partili Meclis Üyesi Muhammet Kaynar’ın Halk Ekmek yönetimine yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi.n AK Partili Kaynar, geçtiğimiz günlerde bir canlı yayına bağlanıp, “Halk Ekmek kuyruklarında bekleyenlerin gerçekten ekmek beklediğinden emin misiniz?” diye sormuş, “Özgen beyin görüntü almasını bekliyorlar” diyerek bu kuyrukların bir kurgu olduğunu iddia etmişti.

Kaynar, gelen tepkiler üzerine, “Ekmeklerin büfelere geç gelmesinden kaynaklandığı iddiasını devam ettirdi. AK Partili Kaynar’ın özür dilemeyip bir de Halk Ekmek yönetimini suçlamasına İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan sert tepki gösterdi. ANKA Haber Ajansı’nın Bağcılar’da bir büfenin önünden yapmış olduğu haberin görüntülerini de izleten Özkan, şunları söyledi: “Bizi bu duruma düşürenlere hakkımı helal etmiyorum, diyor; Hakkını helal etmiyor size vatandaş. Kuru ekmeğe muhtaç edilmiş insanları, Sıffin Savaşındaki Muaviye dönemi gibi ayetleri mızrak uçlarına saplamayın.”

‘BİR KURU EKMEĞE MUHTAÇ ETTİNİZ İNSANLARI…’

Muhammet Kaynar’ı “La havle vela kuvvete” diyerek sabırla dinlediğinin altını çizen Özkan, şunları söyledi: Muhammet Bey, özür dilemesi gerekirken sanki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yönetimi bu fakir fukaralığın sebebiymiş gibi, sanki o insanlar orada fotoğraf çekilmek için sıraya girmiş gibi konuştu. Bir kuru ekmeğe muhtaç ettiniz bu insanları ve utanmadan bunları söylüyorsunuz. Ve kalkmışsınız konuyu saptırarak farklı şeylerden bahsediyorsunuz. Benim de Sancaktepe Meclis Üyesi olmam hasebiyle, sizin Özgen Beyin aldığı maaşı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine bağışladığından haberiniz yok anladığım kadarıyla. Özgen Nama bir iş insanıdır ve oradan gelecek bir huzur hakkına da ihtiyacı yoktur.”

AK Parti İBB Meclis Üyesi Muhammet Kaynar

Kaynar’ın o günkü programda kullandığı cümleleri de hatırlatan Özkan, tepkisini şöyle sürdürdü:

“Kelimesi kelimesine söylüyorum bakın, siz o günkü programda dediniz ki; “Halk ekmek kuyruklarında bekleyenlerin gerçekten ekmek beklediğinden emin misiniz?” Bu cümleyi kullandınız ve akabinde “Özgen Beyin görüntü almasını bekliyorlar” diyerek haddinizi de aştınız. Yapmanız gereken özür dilemek. Bakın bir kuru ekmeğe muhtaç insanlar.

‘SİZİN DÖNEMİNİZDE 900 BİN BU DÖNEM 1,5 MİLYON EKMEK ÜRETİLİYOR’

Bugün İstanbul Halk Ekmek Fabrikası, sizin döneminizde ortalama 800-900 bin ekmek  üretiyordu. Bugün ise sadece somun ekmek 1,5 milyon adet üretiliyor. Ve bugün 1,25 lira için insanlar kuyruklarda bu yağmurun altında. Haberiniz var mı İstanbul'da 600 tane büfenin önünde binlerce insan kuyruk bekliyor. Bakın şimdi Bağcılar'daki büfenin önünden görüntüler geldi, daha dün Sultangazi'den görüntüler geldi. ANKA Haber Ajansı’nın Bağcılar’da bir büfenin önünden yapmış olduğu haberin görüntülerini de izleten Özkan, şunları söyledi:Bizi bu duruma düşürenlere hakkımı helal etmiyorum, diyor; Hakkını helal etmiyor size vatandaş. Kuru ekmeğe muhtaç edilmiş insanları, Sıffin Savaşındaki Muaviye dönemi gibi ayetleri mızrak uçlarına saplamayın.

‘BECEREMİYORSUNUZ, YÖNETEMİYORSUNUZ; HEP BİZ Mİ SINANACAĞIZ!’

Özkan, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini de hatırlattı. “Bakın, geçen Cuma Genel Başkanınız,  ‘Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız” mealindeki Bakara Suresi 155. ayetini hatırlattı. Yahu, bu Türk milletinin kaderi midir bu? Hep biz mi sınanacağız.

Hristiyan dediğiniz Danimarka, Hristiyan dediğiniz İsveç, hiçbir şeye inanmayan Finlandiya, Japonya'yı Allah sınamıyor da bir bizi mi sınıyor? Beceriksiz bir yönetim var, beceremiyorsunuz, yönetemiyorsunuz ülkeyi… Eğer ayetlerle mukabele edecekseniz ben siz İsra Suresi 16. ayeti hatırlatırım. “Bir ülkeyi helak etmek istediğimizde oranın şımarmış yöneticilerine emirler veririz. Onlar ise orada günah işlemeye devam ederler. Sonuçta ülke helaka müstahaktır. Biz de oranın altını üstüne getiririz.” der. Umarım ki bu ayet şu an gerçekleşmiyor.”

Grup başkan vekilleri toplantısında “İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde son 15 günde gelen yaklaşık 5 milyar liralık farkı, İSKİ'nin içinde girmiş olduğu bu kur farklarıyla oluşan girdabı” konuştuklarına dikkat çeken Özkan, “Bunları hiç konuşmayacaksınız ama o kuyruklardaki insanların oraya rol için geldiğini konuşacaksınız. Bakın bunlar kabul edilebilir değil. Kuru ekmeğe muhtaç ettiğiniz insanları, aş ile kandırdınız yıllarca” dedi.

ÖZKAN’DAN İMAMOĞLU'NA ÇAĞRI: 2 MİLYON EKMEĞİ SÜBVANSE EDELİM

“Geçen sene 125 lira olan bir çuval un, 350-400 liralara çıktı. Belki bu sene sonuna kadar ekmeği bu fiyattan satacağız. Artık insanlar kuru ekmeğe muhtaç. Bugün bir

büfenin kapısında eğer bin kişi bekliyorsa yarın 5 bin kişi bekleyecektir.” diyen

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili Özkan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğluna da şu çağrıda bulundu. “Somun ekmeğe muhtaç insanlar. Biz İETT'yi nasıl sübvanse ediyorsak Halk Ekmeği de sübvanse edelim. Günde 2,6 milyon adet ekmek üretiyoruz. Bence bu poşette ekmekleri biraz azaltalım ve ekmek sayımızı 2 milyonlara çıkartalım. Kuru ekmeğe muhtaç olan insanlar, İstanbul Büyükşehir belediyesinin yanlarında olduğunu görsün. Belki 1 lira zam yapmayarak ayda 2 milyon ekmeği sübvanse edebiliriz.”

Halk Ekmek önünde yoksulluk kuyruğu

İSTANBUL HALKI BUNU HAK ETMİYOR..!

İbrahim Özkan, konuşmasını şu sözlerle noktaladı:Çok üzgünüm bugün burada bir ekmeği konuştuğumuz için, bir kuru ekmeğe insanları muhtaç ettiğiniz için, AK Parti grubu için daha da söyleyecek hiçbir şeyim yok. Bu pişkinliği de dinlemek istemiyoruz artık. Türk halkı, İstanbul halkı bunu hak etmiyor.” FİDAN UĞUR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi