Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen aday adaylığı açıklaması, İbrahim Yener’in katıldığı televizyon programlarından oluşan slayt gösterisi ile başladı. Yoğun bir katılımın gözlendiği tanıtım toplantısında, alkışlarla sahneye gelen Yener, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başladı.






"AKP YENİLMEZ DEĞİLDİR"


Kalkınma politikalarının önemli olduğuna vurgu yapan İbrahim Yener, "Sosyal demokratlar, büyüme ve zenginleşme noktasında büyük projeler geliştirmelidir. Projeler paylaşımdan ve üretimden yana olmalıdır. Sadece yoksulluğu paylaşmak için değil varlıkta da kalkınmayı amaçlamalıyız. AKP yenilmez değildir, korkacak hiçbir şeyimiz yok." dedi.

"TABANIMIZ EMEK VERENLERDİR"

Gençlere inandığını söyleyen Yener, "Gençler apolitik değildir. Emek verenlere değer vermediğimiz için gençleri çekemiyoruz. Biz ezilen kesimden oy almalıyız, onların içine inmeliyiz, onlara dokunmalıyız. Tabanımız emek verenlerdir. İşçi, köylü, emekçidir.” Diyerek konuşmasını sürdürdü.
“Parti emekçilerini aday göstermeyip, sadece sağa açılarak başarılı olacağımıza da inanmıyorum” diyerek konuşmasını sürdüren Yener, “Sağ kesimden oy almak için bazı çalışmalar yapılmalıdır; fakat doğru politikaları, doğru adamları seçmeliyiz." ifadelerini kullandı.

"İNSANIMIZ BİZİ TERCİH ETMİYORSA BİR EKSİĞİMİZ VARDIR"

İbrahim Yener sözlerine şu şekilde devam etti:
"Adam olmak başka bir şey, düzgün adam olmak başka bir şey. Ben düzgün adam olmayı önemsiyorum. Partimizin yolu sosyal demokrasi yoludur. İleri toplumumuz geriyi yenecektir. İnsanımız bizi tercih etmiyorsa, bir eksiğimiz vardır, onlara dokunamıyoruz demektir." dedi.
CHP’nin sosyal demokrat bir parti olarak üyelerine güvenmesi ve demokrasiyi kendi içinde içselleştirmesi gerektiğini belirten Yener, ‘Kontenjan’ olayına başta çok sinirlendiğini, fakat son yılları gözünün önüne getirince de bir parça teselli bulduğunu ifade etti.
“Kontenjan, partide vekil olanlar ve partinin üst yöneticileri için uygulanmaz. Onlar zaten çalışmış ve hak etmişlerse yine önseçimden de çıkarlar. Kontenjan bürokraside, bilim dünyasında çalışan ve partinin ihtiyaç duyduğu insanlar için kullanılırlar. Hizmetlerine ihtiyaç vardır, önseçimden çıkamazlar diye koyarsın birkaç tane üye bunları tanımaz diye. Ama vekile kontenjan olmaz” dedi.

Seçilecek 5 kontenjanın partiye ter akıtmış, emek vermiş insanlar için kullanılacağını, tepeden inecek bazıları için kullanılmamasını umut ettiğini sözlerine ekledi.

Şenay BADUR - KENT YAŞAM

 

Editör: Haber Merkezi