İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında, Cumhuriyet Savcılığı tarafından FETÖ soruşturması açılmasının üzerine,  partinin bazı kurucuları ve İstanbul Teşkilatları’ ndan pek çok kurucu yönetici mevcut İl Başkanı’na aklanma çağrısı yaptı. İl binası önünde toplanan partililer, soruşturma sürecinde Buğra Kavuncu’nun partideki görevlerini kendiliğinden bırakması gereğinin altının çizildiği bir basın açıklaması yaptılar. Kurucular Kurulu Üyesi Ali Çolak, Uğur Tarhan, Sultan  Neslihan Seven, bir çok kurucu  İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve İl Yöneticileri, bir çok kurucu  İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ‘nin katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasını ,yine Kurucular Kurulu Üyesi Melda Tokyay okudu.

İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın Zeytinburnu’ndaki İl Binası’nın önünde yapılan açıklamada Tokyay;

 “Son zamanlarda giderek artan bir dozda iç tartışmalara boğulan partimizde yaşanan krize çözüm üretmesi gereken yöneticilerin, kendi küçük iktidar alanlarını koruma gayretinden başka hiç bir çözüm (!) üretememesi yaşanan krizi derinleştirmektedir.

Bizim burada bulunuşumuzun hiç bir şahsın yanında ya da karşısında olmak gibi bir misyonu yoktur. Bizim burada bulunuşumuzun gayesi, temel dinamiğini Türk Milliyetçileri' nin oluşturduğu partimizin ilkelerine aykırı gördüğümüz uygulamalara itiraz etmek ve hukukun işletilmesine katkı sağlamaktır.

DEMOKRASİMİZ AÇISINDAN DRAMATİKTİR

 

Dün itiraz ettiğimiz tüm parti içi anti demokratik uygulamaların partimizde yaşanıyor olması, liyakatin ve hakkaniyetin yerine dar ekipçi ve pragmatist bir zihniyetin yönetim tarzı olarak belirlenmesi demokrasimiz açısından dramatiktir.

Dün bizler partimizi Türkiye’nin demokratik oksijen çadırı olarak tanımlarken, bugün partimizin adeta ‘demokratik entübe’ olması ve dar ekibin haricinde kalan partililerin nefessiz kalması ayrı bir ayıplı durumdur.

Halkımızın ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayamadığı, devletimizin çok yönlü dış tehditle boğuştuğu bu dönemde Türkiye'nin İYİ Parti'ye ihtiyacı vardır. Basta parti yöneticiler olmak üzere her üyemiz bu sorumluluğun bilinciyle hareket etmeli, koltuk kaygısıyla değil Millet kaygısıyla hareket etmelidir. İYİ Parti, dürüst ve ilkeli duruşuyla ülkemizin ümidi olmalıdır.

SİYASİ KARİYER BASAMAĞI DEĞİLDİR

İYİ Parti, "Anayasa'da kutsal madde olmaz" diyen sorunlu akademisyenler için siyasî kariyer basamağı değildir. Bu parti Bahadır Erdem, şüpheli görüşlerini dile getirsin diye kurulmamıştır.

Hakkında savcılık soruşturması bulunan İstanbul il Başkanımız’

ın, birisi ya da birileri istediği için değil, hukuken istifa etmeli ve soruşturmanın sonucunu sıfatsız bir şekilde beklemelidir. Nasıl ki genel merkezdeki herhangi bir sıfat hakaret kürsüsü değilse, İYİ Parti İl Başkanlığı sıfatı da hukuk karşısında bir kalkan değildir.

HAYALİMİZ BÖYLE BİR PARTİ KURMAK DEĞİLDİ

Teşkilat mensuplarının genel merkezlerinde hakaret görüp darp edildiği, en ufak bir itiraz ve eleştiri karşısında genel merkez trollerinin saldırıya geçtiği, kongrelerde bildik şark kurnazlıklarının devam ettiği bir parti değildi hayalimiz ve böyle bir parti kurmak için değildi mücadelemiz.

Bugün koltuklarında oturanlar bilmelidir ki o koltuklarda bugün tasfiye edilen, yok sayılan, küstürülen, tahkir edilen Türk Milliyetçilerinin emeği vardır...

Ve Türk Milliyetçileri bugün, hikayelerine sahip çıkmak için BURADADIR.

Dün olduğu gibi bugün de;

Bu hikayenin ana fikrine sahip çıkıyoruz...

Bu hikayenin umuduna sahip çıkıyoruz...

Bu hikayenin onuruna sahip çıkıyoruz...

Çünkü bu bizim hikayemiz...

Hikâyemize sahip çıkmaya devam edeceğiz.” şeklinde bir basın açıklaması yaptı. Toplanan kalabalık grup, basın açıklaması sırasında ve sonrasında terör örgütü FETÖ aleyhinde sloganlar atarak olaysız bir şekilde İyi Parti İl Binası’nın önünden ayrıldılar. Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Haber Merkezi