İBB, Haydarpaşa – Sirkeci Garı ihalesinden dışlandı. İmamoğlu; “Gerekçe komik. Eleme hukuksuz. Konuyu hem mahkemeye taşıyacağız, hem de suç duyurunda bulunacağız” dedi. İBB Başkanı İmamoğlu, ihalenin sonuçlanması üzerine hazırladığı ve videoya aldırdığı açıklamayı kendi sosyal medya hesaplarından yayımladı. İhale sonucunun açıklanması için verilen 15 günlük sürenin dolduğu bugün, saat 17.00 sıralarında TCDD’de ihale ilgili bir toplantı yapıldığını, bu toplantının kendilerine haber verilmediğini belirten İmamoğlu şunları söyledi: “Toplantıda kim olduğu belli olmayan, daha düne kadar İBB’nin bir çalışanı olan 3 bin TL maaş alan, bir vakfın da geçmişte genel müdürlüğünü yapmış bir şahsa ait şirkete, İstanbul’un en kıymetli Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının arka planındaki kullanım alanların ticari faaliyet yapılmamak üzere 350 bin bedelle, bizden habersiz, sözüm ona bir bahaneyle, bizim ihaleye girmemizi engelleyerek verdiler.”

TÜRKÇE, ŞARTNAMEYE AYKIRIYMIŞ

Bakar mısınız, eminim sizde benim gibi çok güleceksiniz diyen İmamoğlu, ‘’Şartnameye göre “müşterek ve müteselsilen yerine ortaklaşa ve birlikte” demişiz başvuruda! Yani müşterek, yani müteselsilen yerine ortaklaşa ve birlikte; yani birisi eski Türkçe, birisi yeni Türkçe. Bakar mısınız sebebe, komediye motivasyona bakar mısınız! Bu şartnameye aykırıymış! Düştükleri duruma gülersiniz, ama bu ne yazık ki trajikomik bir durum. Çok yazık, çok ayıp, büyük bir skandal daha. İhaleye giren dört belediye şirketinin de ayrı ayrı iş deneyim belgesi olmadığı için elenmişiz. Konsorsiyumun tanımı nedir? Konsorsiyumlar eksikliklerin tamamlanması için yapılır. Dediğim gibi elemanlar orada hazır, şirketin elemanları orada hazır, haberdar ediliyor, aynı anda bize yazı gönderiliyor; biz ihaleyi yaptık işimiz bitti’’ dedi.

15 GÜNDE NE DEĞİŞTİ?

Şimdi şunu sormak istiyorum diye belirten İmamoğlu, ‘’Ortaklık sözleşmemizi bugün uygun bulmayan bu kurul 15 gün önce bizim o ihaleye girmemizde hiçbir engel bulmadılar,  bizi de o ihaleye kattılar sebebi neydi? 15 günde değişen neydi? ‘’ diye konuştu.

HALK MÜSADE ETMEDEN KİMSE GİREMEZ

Pazartesi günü suç duyurusunda bulunuyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütün avukatlarıyla ve İstanbul’da ne kadar ‘katılmak istiyorum’ diyen avukat varsa, hep birlikte suç duyurusunda bulunuyoruz. Saatini de bildireceğim. Hukukçularımız gidecekler ve 16 milyon insan hakkını arayacaklar. Bu çok büyük bir mesele, bu kokuşmuşluğun çok büyük bir meselesidir. 16 milyon insanın hakkını arayacağım, insanlar bunun için beni seçti. Haydarpaşa ve Sirkeci garlarına bu halk müsaade etmediği sürece hiç kimse giremez, bunu sizle paylaşmak istedim’’ diye vurguladı.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi