Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özkan Ercan, partisi hakkında ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.  İlk olarak Genel Başkan Mustafa Sarıgül’ün 2014 yerel seçimlerinde CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak girdiğini hatırlatan Ercan, bu seçimde tek başına 3,5 milyona yakın oy alındığını ve bu oranın CHP’nin tarihinde alınan en fazla oy olduğunu ifade etti. Ercan, “Mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 4 partiyle, ittifak sonucu seçimi kazandı. Sayın Sarıgül 2014 Yılında tek başına girdiği seçimde yüzde 41 oy aldı, bu oy oranı CHP’nin tarihinde en fazla aldığı oy oranıydı. Ekrem İmamoğlu ise 4 partiyle seçimi kazandı” dedi.

“ÇÖZÜM BULMAK İÇİN BURADAYIZ”

Türkiye Değişim Partisi olarak her hafta iki il binası açtıklarının vurgusunu yapan Ercan, bu açılışlara katılımın yüksek olduğunu ifade etti. İl binalarına iktidara hazırlık binaları dediklerini ifade eden Ercan, “İktidara hazırız, değişim kaçınılmaz. Artık iktidar yorgun, muhalefet çare olamıyor. Buna çözüm bulmak zorundayız, çözüm bulmak için buradayız. Türkiye sağ ve sol kavramlardan çok yoruldu. Biz vatandaşa diyoruz ki bayrak ve toprak bütünlüğünü savunuyorsan gel partimize, beraber Türkiye’yi kalkındıralım ve değiştirelim” dedi.
 

“AK PARTİ YORULDU”

Türkiye’de son dönemde siyasetin bir numaralı gündemi olan yeni kurulan partilere değinen Ercan,  bu partilerin ihtiyaçtan kurulduğunu ve demokrasinin bir gereği olduğunu aktardı. Ercan, “Seçmen destek verirse iktidar olurlar ülkeye hizmet verirler. Seksenlerde Turgut Özal kurduğu partiyle Türkiye’yi çağ atlattı. Daha sonrasında ekonomik ve siyasal sıkıntı oldu sonra Ak Parti kuruldu. İlk dönemlerde çok iyiydi daha sonra yoruldu. 2020 yılından sonra yepyeni bir vizyon ve liderle bir siyasi parti çıktı. Türkiye Değişim Partisi sorunları çaresiz, dertleri çözümsüz görmüyor.” dedi.

“YEREL YÖNETİMLER BAKANLIĞI KURACAĞIZ”

Partisinin projelerinden bahseden Ercan, yerel yönetimlerde vizyon projeler geliştirdiklerin bilgisini verdi. Yerel yönetimlere değinen Ercan, “”Yerel yönetimlerden anlayışımız yerinden yönetim. Şehirler yerinden ve yerelden yönetilmeli. Halk bu yönetime katılmalı ve şeffaf olmalı. İktidarımız da yerel yönetimler bakanlığı kuracağız. Yerel yönetimler bu bakanlığa dâhil olacak” dedi.


“ŞEHİRLERİN BİR AN ÖNCE YENİLENMESİ LAZIM”
Türkiye’nin deprem kuşağında yaşayan bir ülke olduğunu belirten Ercan, “Kapsamlı kentsel dönüşüm çalışması hazırlıyoruz ve yakında açıklayacağız. Şehirlerin bir an önce yenilenmesi lazım. Konutlarını yenilemek isteyen kat maliklerine yüzde 0 faiz oranıyla finansman sağlayacağız. Gönüllülük esasıyla, şehirlerin biran önce yenilenmesini sağlayacağız. Türkiye deprem kuşağında,  ülkedeki binaların yüzde 70’i depreme dayanıksız ve bu binaların yenilenmesi gerekiyor.” dedi.

KENT YAŞAM

 

Editör: Haber Merkezi