İYİ Parti Şişli İlçe Başkanlığı’nın, ilçede yaşayan halkın sıkıntılarını dinlemek ve çözüm önerilerini konuşmak amacıyla düzenlediği muhtarla buluşma toplantısına ilgi yoğun oldu.  İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İl Başkanı Buğra Kavuncu, Kurucular Kurulu Üyeleri Ahmet Can Buğday, Erhan Özkan, Nazlı Aspay Şener, Merkez Danışma Kurulu Üyesi Sevil Sargın, İl Teşkilat Başkanı Abdullah Şalcı, Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Gökay Aras Kıran, İBB Meclis Üyesi Suat Sarı ve Şişli İlçe Başkanı Ahmet Ünal, Şişli'deki mahalle muhtarlarıyla kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldiler. Toplantıda muhtarların mahalleleriyle ilgili aktardıkları sorunlar dinlenirken karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

ÜNAL: ŞİŞLİ O ŞİŞLİ DEĞİL

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti Şişli İlçe Başkanı Ahmet Ünal, parti olarak tam kadro muhtarlarla buluşmak ve Şişli’nin dertlerini konuşmak için bir araya geldiklerinin vurgusunu yaparak, saha çalışmaları sırasında halkın kendilerine ilettiği sorunlara değindi. Şişli denince akla sadece Mecidiyeköy, Osmanbey, Teşvikiye, Nişantaşı ve Maçka’nın gelmemesi gerektiğini vurgulayan Ünal, ‘Buralar Şişlimizin görünen yüzü oysa ki Şişlimiz sadece buralardan ibaret değil. Bu semtlerimizin de sorunları var ancak esas sorunlar Şişlimizin görünmeyen arka taraflarında yaşanıyor’ dedi.   

“ŞİŞLİLİLER BUNU HAK ETMİYOR”

Kuştepe Mahallesi’ne hangi açıdan bakılırsa bakılsın sorunlarla karşılaşıldığını belirten Ünal, “Bu mahallemizde her yağmurda evleri su basıyor.  Evler zaten insanların yaşayabileceği durumda değil. 30 metrekareden oluşan evleri bazılarında mutfak ve banyo neredeyse içiçe.   Yayla Mahallesi’nde muhtarımız ve önceki muhtarlarımız da 40 yıldır uğraşıyorlar bir tane okul yaptıramadılar yani bir okulu olmayan mahalle. Burası İstanbul’un göbeği ve 2021 yılındayız. Şişlililer bunu hak etmiyor.” dedi.

DERE DEĞİL KUŞTEPE - Lüleburgaz Görünüm Gazetesi - İnsana Taraf Gazete

“AK PARTİ DE CHP DE BU İŞİ YAPAMADI”

Şişli’nin tamamında otopark ve trafik problemi yaşandığına dikkat çeken Ünal, “ Türkiye’nin o eski anlayışı bir kenara bırakıp bütün şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak bir imar vizyonuna ihtiyacı var. Parsel bazlı dönüşümlerin bitirilmesi, ada bazlı dönüşümlerin yapılması lazım.  Ada bazlı dönüşümler yapılırken otopark ihtiyacı da karşılanmak üzere planlar yapılmalı. Yine dar sokak ve caddelerimizin planlanması da bu dönüşümlere dahil edilerek cadde ve sokaklarımız daha kullanışlı hale getirilmelidir.  Böyle bir planlamayla muhteşem Şişli’yi o zaman görürüz. Bugüne kadar maalesef AK Parti belediyeleri de CHP belediyeleri de bu işi yapamadılar. Demek ki bu anlayışı tamamen kenara atıp yeni bir vizyon ortaya koymak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Şişli'de servislerin park sorunu trafiğe neden oluyor

KAVUNCU: REKABET GÜZELDİR

Ünal’dan sonra söz alan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Sadece Şişli’de değil Türkiye’nin birçok ilinde ve ilçesinde buna benzer toplantılar yapıldığına dikkat çekti. Gerçekleştirilen toplantılarda yapılan fikir alışverişlerinin çok önemli olduğunun altını çizen Kavuncu, “Biz bir iktidar partisi değiliz ama yaptığımız her ziyaret sorumlu olan insanları harekete geçiriyor. Bunu gittiğim her yerde söylüyorum; bizi kullanın. Çünkü bizim bir ilçedeki bir mahalledeki bir problemle alakalı çabamızın görülmesi ilgili kişileri daha hızlı hareket ettiriyor. Rekabet güzeldir. Bu rekabet görevini yapmak mecburiyetinde olanların daha hassas olmasını beraberinde getirir. Kim bu rekabeti engelliyorsa kendi menfaatine çalışıyordur. Onun için bu mücadelenin ve siyasi rekabetin sağlıklı zeminde olması için hepimize büyük çaba düşüyor.” dedi.

“MUHTARLIK BİRİMİNİN YENİDEN ŞEKİLLENMESİ LAZIM”

Muhtarlarla yaptığımız görüşmede genel bir sıkıntı var o da şu; çağ değişti teknoloji değişti mahallelerin nüfusu değişti ve muhtarlığın da tanımının değişmesi lazım. Muhtarlık kavramının yeniden izah edilmesi, görev tanımının yetki alanının yeniden belirlenmesi lazım. Şu haliyle muhtarlığın eski dönemdeki fonksiyonunu yerine getiremediği aşikar. İstanbul’un her yerinde olan ortak problemler var. Bir göçmen realitemiz var. Hepimizin mahallesinde göçmenler var. Bunlar nerede yaşar, kimdir ne yapar? Bunlarını sadece emniyet valilik belli kurumlar değil mahalle bazında da takip edilebilecek bir hale getirilmesi lazım. “ dedi.

ERDEM: VATANDAŞA REFAHI GÖTÜRMEYİ AMAÇ EDİNEN BİR PARTİYİZ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ise yaptığı konuşmasında,  İYİ Parti’nin insanların yüzünü güldürme uğraşı içinde olduğunu belirterek “İnsanların yeniden mutluluğunu hissetmesi için biz iktidar olmak istiyoruz. Bizler gerçekten çok uzun zamandır millet olarak gülemez olduk. Aynı mahallede komşular olarak bile birbirimize yan gözle bakar olduk. Sistem bizi buna getiriyor. Değişen anayasamızdaki iktidar olmak için yüzde 50+1 sağlama zorunluluğu bile iktidara seçimi kazanmak adeta bir düşman kitle ya da partiler göstermek ihtiyacı hissettiriyor. Millete huzursuzluk veren sistem, anayasal bakımdan da hukuki bakımdan da yanlış. Dolayısıyla biz yeniden toplum olarak birbirimizi anlamaya dertleriyle yoğrulmaya ve hep beraber hareket ederek bu ülkenin refahını halk olarak paylaşmaya vatandaşa bu refahı götürmeyi amaç edinen bir partiyiz.” dedi.

Heyet, konuşmaların ardından muhtarların sorunlarını dinleyerek, talepleri not aldı. İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

Muhtarlar

Editör: Haber Merkezi