İyi Parti’de istifalar ve ihraçlar art arda gelmeye devam ediyor.  Son olarak İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir basın toplantısı düzenlemiş partinin kuruluş amacından ve hedeflerinden uzaklaştığını 20 Eylül 2020'de yapılan olağan kongrede Atatürk çizgisindeki milliyetçilerin tasviye edildiğini dile getirererek istifa etmişti. Ümit Özdağ’ın ardından partinin bir diğer önemli ismi Kurucular Kurulu Üyesi ve eski Genel İdare Kurulu Üyesi Sultan Neslihan Seven istifa etti. İstifasını sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla duyuran Seven’in Ümit Özdağ liderliğinde kurulacak partinin Kurucular Kurulunda yer alacağı iddia edildi.

Seven istifa açıklamasından satır başları:

“BUGÜNE KADAR İTİRAZ EDEREK İZLEDİM”

 “İyi Parti kurulmadan önce Anadolu’dan akın-akın Akşener yürüyüşüne destek için yolla düşen kara yağız delikanlılara evlerinin yolunu göstermek Akşener’in parti kurulduktan sonra ilk görevi oluyordu. Geçen yüzyılın kahramanlık destanını yazan Kuvay-ı Milliye ile ruhlarını besleyenleri evlerinde tek başınalığa mahkum etmek en hafif tabirle milli şuuru felce uğratmaktı. Bu ağır siyasi travmanın başlangıcından bugüne kadar itiraz ederek izledim.” dedi.

“ÖDEVİMİZE DÖNMELİYİZ”

Yazılacak, eleştirilecek çok şeyin olmasına rağmen şimdilik ödevimize dönmeliyiz. Sistem eleştirisi ile kavgaya başlamak istemiyorum. Ucuz kişisel hakaret ve saldırılara kapalı kalmak akıllıca ve zaman kaybını önleyecek en güzel yol. Büyük zamana ihtiyacımız var. Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı ve tamamlayıcısı olmak en büyük dileğimdir. İnandığım değerlere olan sadakatimle, İyi Parti Kurucular Kurulundan istifa ediyorum.  İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

                                                                                                                            

Editör: Haber Merkezi