"HALKIMA HİZMET ETMEK İSTİYORUM"

CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı için başvuruda bulunan Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şube Başkanı Hülya Demir, ilçede yaşayan tüm vatandaşların yanısıra, özellikle kadınların hayattan beklenti ve isteklerini bildiğini belirtip, “Sarıyer’in gecekondu mahallelerinde yaşayan, sosyal hayattan uzak, evinin yükünü omuzlamış, ailesinin geçimi için saçını süpürge eden cefakar kadınlarımızın yaşadığı her türlü sorunu biliyor ve çözümü için elimden geleni yapıyorum. Bundan sonra da belediye meclis üyesi olarak bu çabamı daha geniş platformlarda sürdürmek istiyorum” dedi.

"UZUN YILLAR SİYASETİN İÇİNDEYİM"

1992 yılından beri aktif siyaset içinde olup, bir dönem de CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanlığı yapan Hülya Demir, aday adaylığı dilekçesini teslim ettikten sonra kendisini destekleyen arkadaşlarıyla birlikte bir araya gelip, sohbet etti. Aralarında Eski CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, İstanbul Dayanışma Grubu, Kadın Sorunlarını Araştırma Derneği (KADER) ve Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sarıyer Şubesi üyelerinin de bulunduğu arkadaşlarına hitaben konuşan Hülya Demir, “uzun yıllardan beri aktif siyasetin içindeyim. Bugün de CHP’nin bir mensubu olarak siyasetin yeni bir sayfasında karşınızdayım. TKB Sarıyer Şube Başkanı sıfatıyla ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın ve özellikle de kadınlarımızın sorunlarını biliyor ve çözmek için arkadaşlarımla birlikte gayret sarfediyorum.

"BU ORTAMDA GÖREV ÜSTELENMEYE KENDİMİ MECBUR HİSSEDİYORUM"

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi sorunların yerel halkı da büyük ölçüde etkilediği, hayatı yaşanmaz hale getirdiğini gözlemliyor ve üzülüyorum. Bu ortamda tecrübeli bir siyasetçi, halkın içinde olan bir sivil toplum örgütü yöneticisi olarak elimi taşın altına koymaktan kaçınamazdım. Beni tanıyan, destekleyen partili ya da partisiz tüm arkadaşlarımın ısrarı ve gördüğüm lüzum üzerine Sarıyer Belediye Meclis Üyeliğine aday adayı oldum. Büyük Atamız Mustafa Kemal Atatürk’ün Bursa Nutku’ndan güç alarak, 1919 ruhuyla halkımız ve kadınlarımız için yola çıktım. Benimle yoldaş olan, bana destek veren, kolkola yürüyen tüm dostlarıma ve vatandaşlarıma teşekkür ederim. Onlar için çaba harcayacağıma, Sarıyer’in ve Sarıyerlilerin mutluluğu, huzuru ve gelişmesi için daha fazla mücadele edeceğime söz veriyorum” dedi.

Toplantıya katıklan STK temsilcileri ve siyasetçiler de Hülya Demir’in meclis üyeliği aday adaylığını isabetli bulduklarını belirtip, Sarıyer halkının kendisini meclise taşıyacağından emin olduklarını ifade ettiler.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi