Yapılan yatırımlarla sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda giderek gelişme gösteren Kağıthane’nin AK Parti’li Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, geleneksel hale getirdiği İstişare Toplantıları kapsamında bu kez de sanatçı ve basın mensuplarıyla biraraya geldi.

Kağıthane Belediyesi’ne ait Nurtepe Sosyal Tesisleri’ndeki buluşmada Başkan Kılıç, ilçeye yapılan yatırımların yanısıra gerçekleştirilmesi planlanan projeleri de anlattı. Başkan Kılıç’ın bilgilendirme konuşmasından önce yapılan sunumda ise Kağıthane’nin zaman içinde gelişimi ve burada yaşayan insanların hayat standartlarının ne derece yükseldiği anlatıldı.

Daha sonra davetlilere hitaben bir konuşma yapan Başkan Kılıç, özellikle yakın bir zamanda gerçekleştirilmesi planlanan projelerden söz etti. Kılıç, yapımına başlanılan metro hattı konusundaki görüşlerini de ifade etti.

Toplantıya katılan sanatçı ve basın mensuplarına da söz veren Başkan Kılıç, getirilen öneri ve eleştirileri de cevapladı. En çok dikkati çeken şikayet ve eleştiriler arasında ise ilçedeki trafik karmaşası ve otopark sorunu oldu.


HER BASIN MENSUBU AYNI KEFEDE OLMAMALI

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın istişare toplantısına Kent Yaşam Haber Müdürü Tuncay Dağlı ile Kent Yaşam Haber Merkezinden Özgür Kaya Deniz de katıldı. Tuncay Dağlı söz aldıktan sonra yaptığı konuşmada, basın menusplarının meslekleri gereği toplumu bilgilendirme ve aydınlatma görevini yerine getirdiklerini belirtip, “Biz yapılan hizmetler ve bunu yapan görevlilerle ilgili haber ve yazılar yayınlayarak halkı bilgilendirirken, yapılmayanların da yapılması için uyarıcı ve dikkat çekici eleştirilerde de bulunuruz. Ancak hiç bir zaman bir belediye başkanı, milletvekili ya da bakanı hak etmediği halde yüceltmek için yapılmayanı yapıldı diye yazıp, karşılığında da kişisel beklenti içine girmemeliyiz. Bu nedenle her basın mensubuna mesleğini yerine gerirken gösterdiği özene paralel olarak hak ettiği gibi davranılmalıdır. Sizden de aynı doğrultuda davranmanızı ve her basın menubunu aynı potaya koymamanızı bekliyoruz” dedi.

BAŞKAN KILIÇ: HERKESİN SORUMLU DAVRANMASI GEREK

Başkan Kılıç ise yöneltilen soru ve eleştirileri cevaplarken, herkesin sorumlulukları olduğunu belirtip şunları söyledi:
“Sanatçı, basın mensubu ya da belediye yöneticisi olsun, üstlendiği görevi en iyi şekilde yerine getirmelidir. Biz de rutin hizmetleri yerine getirmenin yanısıra ilçemize yeni yatırımlar sağlayıp, projeleri hayata geçirirken, her gün saat sekizde belediyemize gelip, talepte bulunan vatandaşlarımızı randevusuz kabul edip, sorunlarını dinliyoruz. Bu gün de burada sorumluluklarını bilen kişiler olarak biraraya geldik. Toplumun her kesimi ile gerçekleştirdiğimiz istişare  toplantılarında yaptığımız görüş alışverişi sayesinde de yol haritamızı daha iyi bir şekilde belirliyoruz.  Bunları yaparken yöneticiler olarak bizim kimseye kırılma, darılma, gücenme gibi bir lüksümüzün olmaması lazım. Biz bu ülkede doğduk, büyüdük ve eğitim aldık. Nerede olursak olalım, hangi meslekte olursak olalım hepimizin bu ülkeye hizmet etme ve işini düzgün yapma sorumluluğumuz var. Yöneticiler olarak bizler doğru işler yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımnız doğru ve güzel işlerin de basın camiası tarafından Türkiye’nin her yerine ulaştırılması ve halka anlatılması lazım. Yanlış bir uygulama yapıyorsak bundan dönülmesinin sağlanması gerek."

 (Tuncay DAĞLI-Kent yaşam)






Editör: Haber Merkezi