Kağıthane Belediye Meclisi toplantısında CHP grubu ile AK parti grubu arasında ilçeye hizmet getirilip getirilmediği konusunda karşılıklı suçlamalar içeren bir polemik yaşandı.

Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın umreye girmesi nedeniyle meclisi AK Parti’li Belediye Meclis Başkanvekili Meryem Tekbıyık yönetti.Meclsi toplantısını CHP Kağıthane’nin yeni İlçe Başkanı Şükrü Parlak ile CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Hasan Söyler de izledi.

Gündeme geçilmeden önce söz alan CHP Grup Sözcüsü Mahmut Can öncelikle kalem şehitleri olarak nitelediği Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Muammer Aksoy’un katledilmeleriyle ilgili konuşup, özgürlük şehitlerini rahmetle andığını belirtti. Mahmut Can daha sonra ilçenin sorunlarıyla ilgili olarak da Sanayi Mahallesi Sultan Selim Caddesi’nde yaşanan trafik karmaşasını ve inşaat konularındaki sıkıntılardan söz etti.

CHP’li ALİ ATEŞ SORUNLARI KİTAPÇIKLA ANLATTI

Mahmut Can’dan sonra kürsüye çıkan CHP’li Meclis Üyesi Ali Ateş ise Kağıthane’nin sorunlarını içerdiğini belirttiği ‘2015 Kağıthane’nin gerçek yüzü’ adlı bir kitapçığı da beraberinde getirdi. Ateş’in kendinin özel olarak hazırlayıp, bastırdığını söylediği kitapçığın arka kapağında da, Kağıthane Belediyesi’nin ‘Kağıthane’de mutluyum’ sloganına atıfta bulunup,‘Kağıthane’de Mutlu ‘mu’yuz” yazdığı görüldü. Yaptığı konuşmada, kitaptçıkta da yer verdiği sorunlardan söz edip, Kağıthane’nin yollarının bozuk, merdivenlerinin kırık-dökük, çöplerin çevreye yayılmış, rögar kapaklarının açıkta, derelerin pislik içinde olduğunu ve bitmeyen bir trafik sorunu yaşandığını belirten Ateş, sert eleştirilerde bulundu.

Ali Ateş’in meclis üyelerine de dağıttığı kitapçıktaki görüntülerin altına nerelerde çekildiğini yazmaması, AK Parti’liler tarafından ‘Bunları başka yerde mi çektin?’ şeklinde alay konusu edilirken, Ateş, karşılıklı yaşanan tartışmanın bitmesi için, ‘lütfen susar mısınız?” dedi ve Meclis Başkanvekili Meryem Tekbıyık’tan sükuneti sağlamasını istedi.

Ali Ateş konuşmasını, çalıp, çırpan, kötü niyetli bir adamla, Azrail arasında geçen bir olayı anlatan fıkra ile sonlandırdı.

CHP’li Murat Eser ise konuşmasında Adana’daki İncirlik Hava Üssü’nün Amerika’nın çıkarlarına hizmet ettiğini belirtip, “Bu üs ülkemize ve bütün İslam ülkelerine zarar veriyor. Kapatılması gerekir” dedi.

AK PARTİ’Lİ MERYEM TEKBIYIK: KAĞITHANE HALKI HİZMETLERİMİZİN CEVABINI VERDİ

 CHP’lilerin suçlamalarına karşılık olarak savunma yapan AK Parti’li Meclis Başkanvekili Meryem Tekbıyık ise Kağıthane’ye son 10 yılda çok büyük hizmet ve yatırımlar getirildiğini belirtti ve şunları söyledi:

“Belediyemiz kadar, halkımızın da duyarlı olması gerekiyor. Ali Ateş Beye öncelikle şunu sormak istiyorum; o broşürde neden sokak isimleri yok. Nereye ait olduğu belli değil. Biz 30 yıldır Kağıthane’deyiz. Sokaklarında yürünemeyen, çöp dağları oluşmuş İstanbul’u da çok iyi biliyoruz. Halkımız da bunu çok iyi biliyor. Bu nedenle AK Parti üçüncü dönemdir hizmetlerine devam etmektedir. Bir şey söylerken lütfen duymak isteyelim, görmek isteyelim. Duymak istemeyen, görmek istemeyenlere yapacak hiç bir şeyimiz yok. Gemiş İstanbul sokaklarını unutmadan, hakaret etmeden konuşalım diyorum. Çünkü biz yıllardır yolsuzluklar sonucu gelmeyen hizmetleri hep beraber yaşadık. Hırsızlıklar sonucu halkımıza ulaşmayan hizmetsizlikeri de hep beraber yaşadık. Son 12 yılda ülkemize ve Kağıthanemize yapılan yatırımları halkımız ve Kağıthane’de yaşayanlar görmektedir. Kağıthane halkı da yaptıklarımızın karşılığı olarak cevabını vermiştir.” (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)



Editör: Haber Merkezi