CHP Kartal Belediye Başkan Aday Adayı, Ali Turabi Artuç, CHP Kartal İlçe Örgütü tarafından Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde 23 Kasım 2013 Cumartesi günü, aday adaylarının tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen örgüt toplantısında, projelerini partililerle paylaştı.
Alfabetik sıraya göre konuşma yapan aday adayları projelerini ve yapacaklarını anlattılar.

Konuşmacı olarak ilk sırada olan Artuç, partililerin selamlayarak başladığı konuşmasında, dünyadaki değişimin hızına ayak uydurmanın önemine dikkat çekerek, bunun için ısrarlı, kararlı ve donanımlı omanın gerekliliğine vurgu yaptı.
Kartal'ı ileriye taşıyacak projeleri şimdiden hazırlamaya başladığını ifade eden Artuç,
"Kartal hepimizin. Gelin Kartal'ı hep birlikte çağdaş, insanca yaşanılabilir bir dünya kenti yapalım" dedi.

İnşaat ve sanayi alanında kendini kanıtlamış bir iş adamı olduğunu ve aynı zamanda Okan Üniversitesi Danışma Kurulu Üyesi olarak yedi yılı aşkın süredir belediyecilikte, halkçılık, çağdaşlık ve şeffaflılık temeline oturtulmuş projeler ürettiğini anlatan Artuç, profesör, doçent ve akademisyenlerden oluşan çekirdek bir ekibe sahip olduğunu söyledi.

"Kartal'ı bir cazibe merkezi haline getirmeyi temel vizyonumuz ve misyonumuz olarak belirledik” diyen Artuç, "Kartalımızı ölçebilir, yönetebilir, temsil edebilir anlayışıyla, verilerle daha yakından tanıyıp, doğru yönetebilmek, kendi içimizdeki istihdamı sağlamak, çalışmalarımızda, saha yönetimimizde yol haritası çıkarmak, zayıf noktalarımızı güçlendirmek adına, Kartal, üyelerimiz ve seçmelerimiz ile ilgili verisel raporlamalar çıkardık, doğru verileri bir araya getirerek sorun, beklenti ve önerileri doğru bir şekilde algılayıp, önemli notlar aldık” şeklinde konuştu.
Yaptıkları araçtırmaların sayısal sonuçlarını katılımcılarla palaşan Artuç, projelerini ise dört başlık altında özetleyerek şunları söyledi:



"Projelerimizi dört başlık altında topladık;


1- Eğitimde atılım yaparak Kartal'ın geleceğinin bugünden inşaa edilmesi,
2- Sağlık hizmetlerinde kalitenin yükseltilmesi ve kolay ulaşabilirlik,
3- Sosyal belediyeciliğin gerçek anlamda tesis edilmesi,
4- Kartal'ın bir kent olarak yarını kucaklayacak vizyonunun oluşturulması.
Kartal'ı dünyaya örnek olacak bir yaşam merkezi yapmak aslında zor değil. Ancak bunun için, anlayış, niyet, kararlılık, ısrarcılık, takipçilik, donanımlı olmak gereklidir. Tabii bir de cesaret. Biz bu cesarete de sahibiz şükürler olsun” dedi.

İlk proje, Kartal Vakıf Üniversitesi

Artuç, öncelikli projeleri hakkında şu bilgileri verdi:
"2000- 2500 TL arası eğitim bedeli ve gerekli durumlarda % 100 burslu okutulacak ve Kartal'ın Cumhuryet yurtları olacak. Yurt ve barınma sorunu yaşanmayacak 30 bin öğrenci kapasiteli Kartal Vakıf Üniversitesi, Kartalımızın olacak.
İkinci projemiz, Kartal Belediyesi'ne ait olan sağlık tesisinin üniversiteye bağlı tam teşekküllü hastaneye dönüştüreceğimiz Üniversite Hastanesi.
Üçüncü projemiz, yer üstünü park, yeraltını otopark yapacağız. Günlük 1 ile 2 TL arası bedelle, 5000 araç kapasiteli, 5 yılda kendini finanse eden yeraltı otoparkı yapacağız.
Dördüncü projemiz, bünyesinde belediyemize ait sosyalitesi yüksek restaurant ve caferlerle halkımızın 50 kuruş ile 1 TL arası çayını- kahvesini içeceği, 5-10 TL’ye balığını yiyebileceği sosyal mekânlar oluşturacağımız Sosyal Marina projesini yapacağız.”
 

Editör: Haber Merkezi