'İLLA SİZE BİRİNİN TALİMAT MI  VERMESİ  LAZIM?'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,“ Dünya tarihine bırakacağımız miras, otoriter yönetimi demokratik yöntemlerle değiştirmek olacak. Biz pek çok sorun yaşadık ama artık sorunlarımızdan arınmak istiyoruz. Daha güzel bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Demokratik ülkelerde öngörülen bütün demokratik kazanımların Türkiye'de de olmasını istiyoruz. Sorunları sadece dillendiren değil, sorunların nasıl çözüleceğini de ifade eden bir partiyiz.“

"CHP, İKTİDARA EN YAKIN DÖNEMDEDİR"

Çalıştayda konuşan Kılıçdaroğlu, “Artık sorunlarımızdan arınmak istiyoruz. Geleceğe güvenle bakmak, daha güzel bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Avrupa Birliği’nde ön görülen, demokratik ülkelerde ön görülen bütün demokratik kazanımların Türkiye’de de olmasını istiyoruz. Hiç kimsenin yaşam tarzından ötürü ötekileştirilmediği bir Türkiye istiyoruz. Eski klasik söylemlerin dışında uygar bir dünyanın parçası olmak için mücadele eden bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Bunun farkında olmanız lazım. Biz eleştiri yaparken arkasından çözümü de öneren bir partiyiz. Sorunları sadece dillendiren değil, nasıl çözüleceğini ifade eden bir partiyiz. Uzun yıllardır iktidar olamayan bir Cumhuriyet Halk Partisi, iktidara en yakın dönemdedir" ifadelerini kullandı.

CHP’nin yurt dışındaki 43 birlik başkanları ile yöneticilerinin yer aldığı CHP Yurt Dışı Örgütlenme Çalıştayı, Maltepe’deki Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde başladı. Etkinliğe İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, CHP Maltepe ilçe başkanı Ali Cengiz Erol, CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Yunus Emre, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal ile Eski Kültür Bakanı ve SODEV Onursal Başkanı Ercan Karakaş katıldı.


 

Editör: Haber Merkezi