Kendisine ikinci kez hediye verildiğini söyleyen 8 yaşındaki bir köylü çocuk, “Bize hediye verdiniz, kalanını da öteki köydeki çocuklara verin” deyince duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

MHP Iğdır Milletvekili adayları İsa Yaşar Tezel ve Sefer Karakoyunlu, seçim çalışması için gittikleri Iğdır’ın Tuzluca ilçesinin köylerinde yaşayan çocuklara hediye verdiler. Karakoyunlu ve Tezel, ikinci kez hediye vermek istedikleri 8 yaşındaki Muhammed Can isimli çocuktan öyle bir cevap aldılar ki, donup kaldılar. Kendisine ikinci defa uzatılan hediyeyi almayan çocuklar adına konuşan Muhammed Can, “Bize hediye verdiniz, kalanını da öteki köydeki çocuklara verin” deyince kısa süreliğine şaşkınlık yaşansa da, sonrasında paylaşımcı ruhun yarattığı örnek davranışın sonucu duygusal anlar yaşandı.

"YÜCE RABBİM HERKESE MUHAMMED CAN ŞUURU VERSİN"
Köylü çocuğun bu davranışı karşısında duygusal anlar yaşayan vekil adayları, çocukların bu davranışının herkese örnek olunması gerektiğini söyledi.

Milletvekili adaylarından Sefer Karakoyunlu, 8 yaşındaki Muhammed Can'ın bu davranışına dair şunları söyledi:

“Halkımızla, milletimizle ne kadar onur duysak azdır. Iğdır’ın Tuzluca ilçesinin en uçar köylerinden birini ziyaret ediyorduk. İlgi büyüktü. Bizi karşılamaya gelenlerle kucaklaşırken etrafımızda toplaşan çocuklara yanımızda getirdiğimiz hediyeleri dağıttık. Görüşmelerimiz bittikten sonra, dönüş yolu üzerinde toplaşan çocuklara hediye vermek istedik. Ancak bize doğru yaklaşan 8 yaşlarındaki Muhammet Can, aynen şöyle dedi: ‘Amca, bize hediye dağıttınız, bunları yakın köydeki çocuklara dağıtın.’
Mert, cesur ve hakka inanan halkımızla bir kez daha gurur duyup tebessüm içinde yolumuza devam ettik.” Kent Yaşam Gazetesi
 

Editör: Haber Merkezi