Deva Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanlığı kurucu yönetim kurulunun yeniden yapılanma amacıyla istifasını sunmasının ardından atanan Zeynel Önder başkanlığındaki yeni yönetim kurulu oluşturuldu. İlçe başkanının yanı sıra kadın çalışmaları ve gençlik çalışmaları başkanlarının da değiştiği gözlendi.

Yeni kadro ile saha çalışmalarında tempo artıran Deva Partisi Küçükçekmece Teşkilatı pazar ve cadde esnafları ile sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek vatandaşların şikayet ve taleplerini dinliyorlar. Sorunlarla ilgili partilerinin çözüm planlarını ve parti programlarını vatandaşlarla paylaşıyorlar. Kadın çalışmaları kapsamında ev toplantıları, yeni doğan bebek ziyaretleri, parklarda mahalle sakini kadınlarla kahvaltı programları gerçekleştiriyorlar. Gençlik çalışmaları kapsamında ilçedeki üniversitelerin bulunduğu noktalarda standlar açıyorlar, kafelerdeki gençlere parti programını anlatıyorlar.

“VATANDAŞIN PROBLEMLERİ İLE DALGA GEÇER HALE GELDİLER”

Türkiye’nin her noktasında olduğu gibi Küçükçekmece’de ekonomik krizin belirgin bir şekilde gözlemlendiğini ifade eden Küçükçekmece İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Turan Veziroğlu,  “ Vatandaşlar ekonominin halen kurtarılabilir olduğunu düşünüyor. Umutları ekonomi çok daha kötüye gitmeden, iktidarın değişmesi yönünde. Gündüz esnafa gidiyoruz, pazara gidiyoruz. İnsanlarımızı dinliyoruz. Geceleri de eve gittiğimizde uykularımız kaçıyor. Partimizin önerilerinin, çözüm planlarının, programının ekonomide iyileştirmeler sağlayacağını biliyor olmamıza rağmen uyuyamıyoruz. İnsanımızın derdini dinlerken umutlandırmaya çalışıyoruz fakat öğrendiğimiz her bir hayat hikayesi bizi de yaralıyor.  Cumhurbaşkanı’nın saray içerisinde halktan kopuk olmasını anlayabiliriz belki ama partisinin yöneticilerini anlamak mümkün değil. Geçtiğimiz günlerde Ak Partili bir yönetici karpuz fiyatından şikayet edenlere ‘evinizde karpuz yetiştirin’ önerisinde bulundu. Halk pazardan çeyrek karpuz alıyor. Eskiden tropikal meyveler tane ile satılırdı. Şimdi elma bile taneyle satılıyor.  Bunu bilmiyor olamazlar. İktidar gücünü kötüye kullana kullana vatandaşın problemleri ile dalga geçer hale geldiler.” diye konuştu.

“EKONOMİNİN DÜMENİNDE DEVA KADROLARINI GÖRMEK İSTİYORLAR”

Veziroğlu;  “ saha çalışmalarımızda yaptığımız sohbetlerde vatandaşlarımız altı partili masadan toplumsal kutuplaşmaya son verecek bir adayın çıkacağına inanıyor. Ekonomi özelinde ise masada en çok Deva Partisi’ne güvendiklerini ifade ediyorlar. Toplumsal uzlaşma ile 2023 yazından itibaren ülkeyi yönetecek yeni cumhurbaşkanını seçecekler. Fakat her koşulda ekonominin dümeninde Deva kadrolarını görmek istiyorlar.” Dedi.

VEZİROĞLU; “EN BÜYÜK EKONOMİK PLAN ALİ BABACAN”

İş Adamı Mehmet Turan Veziroğlu; “ İlçedeki çalışmalarımız dışında zaman zaman genel başkanımızın saha çalışmalarına da katılmaya gayret ediyorum. O nedenle sahayı iyi gözlemleyebildiğime inanıyorum. Vatandaş artık hükümetin ne söylediğine, ne açıklayacağına bakmıyor, hükümeti samimi bulmuyor. İnsanlarımızın ümidi kalmamış. Bir yılı öyle ya da böyle atlatabilmenin peşine düşmüşler, sabırla bekliyorlar.  ‘Babacan bu işi toparlayabilecek mi? Ekonomi nasıl düzelecek? ’ diye soruyorlar. Benim gördüğüm tüm muhalefet partilerinin de en büyük ekonomik planı Ali Babacan.” şeklinde konuştu.

BABACAN İLE BAŞLADI NEBATİ İLE SONA ERECEK

Deva Partili Veziroğlu; “ Türkiye daha küçük düzeyde olsa da bundan önceki en büyük krizi 25 yıl önce Tansu Çiller’in başbakanlığı döneminde gördü. Tansu Çiller kendisi de ekonomistti ve ekonomiyi kendi başına yönetebileceğine inanıyordu.  Şimdi daha büyük kriz yaşıyoruz.  Tansu Çiller’in yakın çevresinde yaptığı konuşmaları kamuoyundan duyuyoruz. Çiller ‘ ekonomi konusunda dümenin arkasında ben varım. Maliye Bakanı Nureddin Nebati sık sık beni ziyaret ediyor ve fikirlerimi alıyor’ diyormuş. 25 yıl önceki krizin boyutlarını aşarak tekrar yaşanması bu söylemi inandırıcı bir boyuta taşıyor. Halk, Ali Babacan gibi bir ekonomist ile başlayan Ak Parti serüveninin, Nurettin Nebati ve benzeri tarihin en iş bilmez siyasetçilerinin elinde sona ereceğine inanıyor. Diyerek sözlerini tamamladı.  TAYFUN ERCAN- KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi