Milliyetçi Hareket Partisinin (MHP) 13. Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Spor Salonu'nda saat 10.00’da gerçekleşti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tek aday olduğu kurultayda, yaklaşık 1200 üst kurul delegelerin tamamının imzasıyla tekrardan aday gösterildi. Bahçeli, Kurulan 29 sandıktan 1277 oy alarak 10'uncu defa Genel Başkan seçildi. Kurultaya dışarıdan herhangi bir seyirci kabul edilmezken, Bahçeli açılış konuşmasında kürsüde şunları dedi:  

Bahçeli: 52 Yıldır siyasetteyiz

MHP lideri Devlet Bahçeli MHP'nin 13'üncü Olağan Büyük Kurultayı'nda 52 yıldır siyasette olduklarını belirterek şu ifadelerde bulundu: “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik diyoruz kazananın Türkiye olacağına inanıyoruz. Bastığımız yerleri toprak diyerek geçmiyoruz, hep düşünüyoruz hep altında kefensiz yatanı, şehit olduğuyuz incitmiyoruz atamızı.” Bahçeli konuşmasında 52 yıldır siyasette olduklarını söyleyerek şu ifadelerde bulundu. “ 52 yıldır siyasetteyiz. 3,5 soysuzun ardında zağarlık yapmadık. Zaman oldu şafağı sökmeyen gecelerde ülkümüzle aydınlandık. Anılarımızı pusula yaptık, geleceğe açıldık. Yeri geldi iftiralarla boğuştuk, yeri geldi hıyanetlerle boğulmak istendik. Dönmedik yolumuzdan, şikayet etmedik sırtımızdaki yüklerden.”

“HDP CHP 5’inci kol faaliyetidir”

Bahçeli, HDP’yi demokrasinin çevresini sarmış mayın tarlası olarak tanımladı “Üniter milli devletimizi hançerlemek için ittifak kurmak, bölücü milletvekillerinin TBMM'ye gelen fezlekelerinin önüne arkasına bakalım demek adamlık değildir. Fezlekelerin önünde hukuk, adalet vardır. Gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyor. HDP Türk demokrasinin çevresini sarmış mayın tarlasıdır. CHP, 5'inci kol faaliyetidir. İYİ Parti siparişle kurulan uzaktan kumanda ile kontrol edilen melanet bir projedir. İp'in başkanı Cumhur İttifakı’nı tanımlarken etle tırnak gibi demiş, kendilerinin proje bazlı olduğunu itiraf etmiştir. Bu neyin projesidir? Hazırlayanlar kimlerdir? Cumhur İttifakı kader birlikteliğidir, milli birlikteliktir, dürüst birlikteliktir” dedi.

HDP suç örgütü kapatılmalı”

Bahçeli HDP suç örgütü olduğunu kapatılması gerektiğini söyleyerek “Papa'nın Irak ziyaretinde bastırılan pul hain seanryonun parçasıdır. HDP, ayranımızı kapatmasın. HDP; PKK'dır, cinayettir, bölücülüktür. HDP ile yasak ilişki zliamlere diz çökmektir, HDP ile ittifak kurmak kimseye iyilik sağlamayacaktır. CHP seçimini yapmalıdır, İYİ Parti kararını netleştirmelidir. HDP siyasi kisveye bürünmüş suç örgütüdür, açılmamak üzere kapatılması namus görevidir. Yargıtay'ın hazırladığı iddianameyi hakkın, hukukun ve adaletin sesidir. İfadelerinde bulundu.

"Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan"

Cumhur ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyen Bahçeli şu ifadelerde bulundu: İttifakını arayan Pensilvanya'da, Kandil'de değil. Başkent Ankara'da dünyaya Türkçe bakan iradenin sağlam ahlakında bulacaktır. 2023 Cumhurbaşkanı adayımız bellidir, o Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Cumhur İttifakı 106 yıl önce Çanakkale'yi geçilmez yapan haşmetli imanın emanetçisidir. Bizim ittifakımız yalana karşı doğruluğun, hıyanete karşı vatan sevgisinin ittifakıdır.

“İyi bilsinler ki seçimler zamanında yapılacak”

Genel Başkan Bahçeli erken seçimin olmayacağını seçimlerin zamanında yapılacağını vurgularken şu cümlelerde bulundu: CHP Genel Başkanı tarlayı bilmez, traktöre binmez çiftçimizi konuşur, marangozu tanımaz, esnafımızı konuşur. Memurlarımızdan, işçilerimizden bahseder, CHP'ye oy vermeyenlere gelince hakaretleri sıralamadan utanmaz, arlanmaz. CHP çiçeğin özünde taş gören bir hezeyandır. Maksadı çürük olanın onu bunu suçlu görmesi hayasızlıktır. Covid-19 virüsü gibi zillet de bulaşıcıdır, mutasyona uğramaktadır. Zilletin aşısı da 2023 yılının Haziran ayında demokratik vasıtalarla yapılacak, bu aşı zillete zehir olacaktır. Erken seçim diye tutturanlar, iyi bilsinler ki seçimler zamanında yapılacak, Türkiye rotasından çıkmayacaktır. Cumhur İttifakı'nın tavizsiz kararı budur. Cumhuriyetin 100'üncü yılında yeni bir tarih yazılacak, yeni bir sayfa açılacak.

"Yeni sistem Cumhuriyet’in kuruluş ilkelerine dayanmıştır"

Bahçeli konuşmasında yeni sistem hakkında bilgiler verdi. “Yeni sistem Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerine dayanmıştır. Parlamenter sistemdeki karışıklıklar, çalkantılar Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle aşılmıştır. Türk tipi başkanlık modelidir. Türkiye'nin sistemsel aksaklıklarının milli iradeyle çözülmesinden herkes memnun olmalıdır. 9 Temmuz 2018'den itibaren uygulamaya geçen Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi taban tutmuş, tarihsel ve kültürel mazimizle örtüşmüştür. Yeni sistemin özünde Türk milletinin beka ve refah özlemleri esastır. Geçmişin tecrübeleriyle geleceği kavuruyor, daha uyanık, daha dikkatli hareket ediyoruz. Tanzimat'tan Islahat'a, Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e kadar pek çok görüş, fikir, sistem önerilmiştir.” dedi.

Bahçeli: Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz”

Bahçeli yeni ekonomik düzen için şunları söyledi: Döviz kurunu yükseltmelerin müstahak değiliz. MHP serbest piyasayı kabullenmektedir. Orta sınıfı güçlendirecek, mili burjuvaziyi teşvik edecek sistem hayal değildir. Yeni yerli, milli bir ekonomik sistemin ihyası ve inşasıdır. Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz. Başkalarını koyduğu kurallara uyarak ancak karın doyururuz.

Bahçeli’den Andımız Mesajı

Bahçeli Andımız ile ilgili polemiklere cevap verdi: Türküm deriz, çalışkanım diye sesleniriz, adımızdan ve andımızdan vazgeçmeyiz. Ey CHP yönetimi sizin nereniz doğru ki Andımıza sahip çıkacaksınız, nereniz doğru ki Andımızı söylemek size yakışacaktır. Sizlerin kimleri taşeronu olduğunuz bilmeyen kalmış mıdır?

Editör: Haber Merkezi