MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş,  aday adayı tanıtımının yapıldığı toplantıda yaptığı konuşmada AKP’yi eleştirerek  “Bebek katiline 12 yıldır tosun gibi bakıyorlar. Cennete giden yol imandan, rüşvete giden yolda imardan geçiyor. Biz yeni Türkiye değil, güçlü  Türkiye’yi oluşturacağız” dedi.

 

MHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından “Bizimle yürü İstanbul” sloganıyla Haliç Kongre  Merkezi’nde gerçekleştirilen milletvekili aday adayı tanıtım toplantısında İstanbul 1. 2. ve 3. seçim bölgesinden 300’den fazla milletvekili aday adayı partililerin karşısına çıktı. Tanıtım törenine TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, MHP İstanbul ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, parti meclis üyeleri, il başkan yardımcıları ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra toplantıya katılanlara hitaben konuşan MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş şunları söyledi:

 “İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜ İSTANBUL’DAN BAŞLAYACAK”

"Çok kıymetli dava arkadaşlarım milliyetçi hareket toplumumuzun umudu olmuştur.  Liderimizin söylediği gibi İstanbul, Anadolu’nun önderi, övgüsü olacak, teşkilatlarda da örnek bir  yapı oluşturacaktır. Biz söz vermiştik, 46 yıllık yaşanmış olanları yıkacağız, İstanbul’da .. Biz, Türk milliyetçiliği hareketinin iktidar yürüyüşünü İstanbul’da başlatacağız. Bizim hiçbir milletvekili aday adayı arkadaşımız ikbal peşinde değil, hedefimiz her zaman istiklal  olmuştur. Bunu da gerçekleştireceklerine inanıyorum. Bütün aday adaylarımız birbirlerinden değerlidirler.  İçimize atılan fitne tohumlarına Allah müsaade etmesin. İçimize atılan zehirin yaygınlaşmasına da müsaade etmeyeceğiz.

“BU ÜLKENİN AKP’DEN KURTULMASI LAZIM”

Bu millet, bu devlet din uğruna hep bedel ödemiştir. Ödeyeceklerini de her zaman haykırmaktadır. Ülkemizin gelmiş olduğu nokta bellidir. Bu iktidardan bu ülkenin kurtulması gerekir. Biz burada Adalet ve Kalkınma Partisi'ne ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy veren seçmenlerimize sesleniyoruz; gelin sizi dinen istismar edenlere cevap verelim, bunu da  sandıkta çözelim. Gelin sizi cumhuriyet değerleriyle, Atatürk'le istismar edenlere sandıkta cevap verelim. Bunlara cevap verilecek tek adres Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Saf ve temiz insanlarımızı, dini değerleriyle, cumhuriyet ve Atatürk değerleriyle kandırmışlar, oylarını almışlardır. Artık Türkiye'deki bütün memleket severlerin uyanması gerekir. Gidilen istikamet doğru değildir. Türkiye yön değiştirmiştir, yörünge değiştirmiştir. Onun için bu yörüngeyi merkeze oturtalım.

“12 YILDIR TOSUN GİBİ BAKIYORLAR”

Hatırlayın, 99-2002  yıllarında  bu ülkenin semalarında özgürce uçan kuşa kurşun sıkma cesaretini kendinde bulamamış, bir terör örgütü vardı. 12 yılı bitirmiş, bir iktidar döneminde ise masaya oturularak, müzakereler yapılarak, sohbet edilerek, İmralı’da, Kandilde, Meclis’te Yeni Mahalle’deki MİT binasında değerlendirmeler yapılarak, ülkeyi getirdikleri konumda, devlet adeta o bölgeden çekilmiştir. Bizi idam etmemekle eleştiren bu günkü iktidar, 12 yıldır bebek katiline tosun bakar gibi bakıyor.

“BİRBİRLERİNİ KURDUĞU TUZAKTA VURACAKLAR”

 

Bülent Arınç’la, Melih Gökçek arasındaki sorun bitmiştir diyorlar. O sorunları aranızda bitirdiniz, söylenenleri nasıl bitireceksiniz. Parsel parsel satılan yerleri nasıl bitireceksin. Bunlar iktidar olmadan önce birbirlerine cennete giden yolu anlatıyorlardı. Cennete giden yolun imandan geçtiğini anlatıyorlardı. Ama bugün rüşvetin yolunu anlatıyorlar, o yolu cennetleştirecek süreci de imarla gerçekleştireceklerini anlatıyorlar. Demekki cennete giden yol imandan, rüşvete giden yol da imardan geçiyor. Gömleği değiştirince mücahitlik bitti, müteahhitlik başladı. Biz ikbal değil, istikbal adına buradayız, MHP sığınılacak tek ve son liman olmuştur. Yeni Türkiye değil,  güçlü Türkiye’yi oluşturacağız.”

 

MHP’de aday adaylarının resmi sıralama listesi 7 Nisan mesai saati bitiminde açıklanacak. Aday sayısı İstanbul’un  3 bölgesinde 86 olacak (Tuncay DAĞLI- Kent Yaşam).

 

 

Editör: Haber Merkezi